9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, adını taşıyan üniversitenin mezuniyet törenine rahatsızlığından dolayı katılamadığını bildirdi.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, SDÜ Konukevi'nde düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin ''9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ilk defa, üniversitenin mezuniyet törenine katılmadı, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz'' sorusu üzerine 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile mezuniyet programından bir hafta önce görüştüğünü ve geleceği yönünde net bir yanıt aldıklarını söyledi.

Demirel'in rahatsızlığından dolayı törene katılamadığını belirten İbicioğlu, telefonla 9. Cumhurbaşkanı Demirel'i cep telefonundan aradı ve telefonun hoparlörünü açtı. Rektör İbicioğlu, basın toplantısı yaptığını ve görüşmeyi gazetecilerin de dinlediğini Demirel'e iletti.

Telefonda ''gözlerinizden öperim'' diye söze başlayan Demirel, mezuniyet törenine katılamadığı için özür diledi. Rahatsızlığından dolayı törene katılamadığını belirten Demirel, şunları söyledi:
''Her zaman olmaz böyle bir şey ama yılda bir defa belimde ufak bir ağrı olur sonra ayağıma iner, o da o güne denk geldi.

Hatta düne kadar o ağrıyla uğraştım. Gelemediğime çok da üzüldüm. Isparta'da coşkulu bir şekilde kutlanan bu törende orada olmak ve 10 bin genci görmek isterdim.''

Süleyman Demirel Üniversitesi ile her zaman gurur duyduğunu söyleyen Demirel, kendi ismini taşıdığı için değil, kendi ismini taşımasa bile, SDÜ'nün başarılarıyla gurur duymaya devam edeceğini bildirdi. SDÜ'nün sadece Isparta'nın değil, Türkiye'nin gururu olduğunu aktaran Demirel, SDÜ'de 50 bin öğrenciye eğitim verildiğini aktardı.

Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Üniversitenin ve gençlerimizin daima başarılı olmasını isterim. O üniversitenin başında yönetici olarak kim olursa olsun ona daima destek olurum, kurumun başarılı olmasını isterim. Çünkü bu başarı sizlerin başarısı, benim başarım ve herkesin teker teker başarısı ve ülkenin başarısıdır. Sizin başarınıza destek vermeye hazır olduğumu daha önce de söyledim. Gelemedim... İnşallah açılışa gelirim. Güzel bir program yaparız.''

Rektör İbicioğlu'nun basın mensuplarının da selamı olduğunu aktarması üzerine Demirel, tüm basın mensuplarının gözlerinden öptüğünü ifade etti. Isparta'yı Türkiye'ye duyurmakta basın mensuplarının büyük gayretleri olduğunu aktaran Demirel, ''Isparta, üniversitesini benimsemiştir, kucaklamıştır. Bunda basının çok gayretleri vardır, üniversiteye destek olmaya devam etmeliler. Başarı hepimizin başarısıdır, önümüzdeki günlerde görüşeceğiz inşallah'' dedi.

Telefonu kapatan İbicioğlu, Demirel'in mezuniyet törenine katılmaması ile ilgili yapılan spekülasyonların da artık son bulması gerektiğini bildirdi.

-İLÇELERDE MYO'LARIN KONTENJANLARI ARTIRILACAK-

Rektör Prof. Dr. İbicioğlu, üniversite ile halkı bütünleştirmek ve Isparta'yı da değerleriyle markalaştırmak istediklerini kaydetti. Üniversitelerin temel amacının araştırma, geliştirme yapmak, eğitim vermek olduğu kadar, topluma liderlik yapmak, bulundukları bölgelerde kalkınmayı sağlamak da olduğunu kaydeden İbicioğlu, ilçelerde meslek yüksek okullarının mutlaka olması gerektiğini vurguladı.
 

Meslek yüksek okulları müdürleriyle yaptığı toplantılarda kontenjanlarını artırmaları ve halk ile iyi geçinmeleri yönünde tavsiyelerde bulunduğunu söyleyen İbicioğlu, şöyle devam etti:
''Mezun olan öğrenciler nerede çalışacaklar, illerde ilçelerde çalışacaklar. O zaman esnafla, halkla bütünleşmeliler, yüzleşmeliler. Öğrencinin de gelişimini artırır bu durum. Halkın da üniversiteyi benimseyebilmesi için öğrencilerle yüzleşmeli. Biz olaya bütüncül yaklaşıyoruz ve önümüzdeki dönemlerde ilçelerdeki meslek yüksek okullarının kontenjanlarını artıracağız.''
 

''Üniversite mezunu işsiz var'' tezini de doğru bulmadığını savunan İbicioğlu, bugün üniversiteden mezun olmayanların iş bulamadığını ve üniversite mezunu olmanın da iş garantisi sağlamadığını vurguladı. Mezun olan öğrencilerin mutlaka kendilerini geliştirmeleri ve ekstra donanımlar elde etmeleri gerektiğini savunan İbicioğlu, öğrencilerin mutlaka diplomalarını almaları ve buna göre de kendi geleceklerine yol vermeleri gerektiğini bildirdi.