Gülses Gazetesinde köşe yazılarına başlayan Günlük Yaşar'ın ilk yazısı 19 Mayıs günü yayınlandı. Yazıda Günlük Yaşar tarafından ortaya atılan iddialar anında sonuç verdi. Adının açıklanmasını istemeyen bir CHP yöneticisi yazılanları doğruladı. Öner ve Baydar'ın CHP'den adaylığı uçakta belirlenmiş.

Gülses Gazetesinin yeni köşe yazarı Günlük Yaşar 19 Mayıs günü yayınlanan ilk yazısında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Isparta’dan Ankara'ya giderken uçakta yaptıkları görüşmeye atıfta bulunması anında sonuç verdi.

Yazının yayınlandığı gün adının açıklanmasını istemeyen bir CHP yöneticisi, uçakta-yapılan görüşmeyi ve aday belirleme süreci ile ilgili bilgileri açıkladı.

ÖNER VE BAYDAR UÇAKTA BELİRLENDİ

Köşe yazarımız Günlük Yaşar siyasette yaşanan gelişmeleri değerlendirerek CHP Isparta birinci sıra milletvekili adayı Ali Haydar Öner ve Aydın ikinci sıra milletvekili adayı eski SDÜ rektörü Metin Lütfü Baydar'ın Demirel ve Kılıçdaroğlu Isparta’dan Ankara'ya giderken uçakta yapılan görüşmede belirlendiğini iddiasını yazmıştı.

Günlük Yaşar'ın ilk köşe yazısında "Isparta- Ankara arası uçuşta Isparta 1. Sıra ve Aydın 2. Sıra milletvekili adaylarını Belirleyenlerden de bizlerin değerlerine sahip çıkmasını beklemek haksızlık olmaz sanırım" diyerek yazdığı konu anında cevap buldu.

Yazının yayınlandığı gün internet sitelerinde ve bazı gazetelerde yayınlanan bir haber köşe yazarımızın iddiasını doğruladı.

CHP YÖNETİCİSİ DOĞRULADI

Köşe yazarımızın yazısında bahsettiği süreçle ilgili konuşan bir CHP yöneticisinin haberinde "CHP milletvekili listelerinin belirlenmesinden sonra sağ kökenli bazı isimlerin listede yer alması 'Demirel'in telkini' iddialarına yol açtı. Konu, seçim meydanlarının önemli polemik konularından birisi haline geldi. Parti kulislerinde, Demirel-Kılıçdaroğlu temasının en dikkat çeken olayı, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) 2010-2011 akademik yılı açılışı sonrası iki siyasinin aynı uçakla dönüşü olarak gösteriliyor.

Adının açıklanmasını istemeyen bir CHP yöneticisi, BUGÜN'e "Kılıçdaroğlu , Demirel'in uçağına bindiğinde partide 'Kolu kaptırdık' yorumları yapıldı" şeklinde konuştu.

Süleyman Demirel Üniversitesi'ndeki akademik tören için Isparta’ya gelen Demirel, uçağa binmeden, karayolu ile Ankara'ya dönmekte olan Kılıçdaroğlu'nu aramıştı. CHP liderini, uçakla dönmeleri için havaalanına davet etmişti. Kılıçdaroğlu'nun 'olur' yanıtı vermesi üzerine, yaklaşık 20 dakika havaalanında bekleyen Demirel, daha sonra Kılıçdaroğlu ile birlikte Isparta’dan Ankara'ya hareket etmişti.

Uçak zirvesinin ilginç bir ayrıntısı da listelere yansıdı. Demirel ve Kılıçdaroğlu'nu havalimanından uğurlayan isimler arasında, Isparta eski Valisi Ali Haydar Öner de yer aldı. Öner, listelerin açıklanması ile CHP Isparta 1. sıra milletvekili adayı oldu" diye yazıldı.

Gülses