Demokrat Parti Isparta İl Başkanı Hüseyin Dede, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı AK Partili milletvekili adaylarının 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel hakkındaki olumsuz açıklamalarından rahatsız olduklarını belirtti.

Demirel'in Isparta'nın yetiştirdiği büyük değer olduğunu söyleyen Dede, bu değere haksız eleştiriler yöneltildiğini kaydetti. Demirel'e yapılan bu hareketi doğru bulmadıklarını savunan Dede, Demirel'in Türkiye'ye hizmet eden, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı yapan bir kimliğe sahip olduğunu kaydetti. Demirel döneminde yapılan çalışmalardan bahseden Dede, sözlerine şöyle devam etti:
''Türkiye yoksul bir ülkeydi. Köylerinde elektrik yol su sağlık ocağı, okul, telefon, cami, sulama kanalları, traktör yoktu. Evlerde gaz lambaları ve çıralarla aydınlanırdı.

Tarlalar karasabanla sürülürdü. Köylümüz çarık giyerdi. Şehirlerimizde ise okul yok, hastane yok, fabrika yok, doktor yok, öğretmen yok, üniversite yok, sağlık ocakları yoktu, ülkemiz yokluklar içindeydi. Yaşlılarımıza 65 aylığı bağlayarak nefes aldırtmıştır. Fakirlere Yeşil Kart çıkararak sağlıktan faydalanmalarını sağlamıştır. Sayın Demirel bunların hepsiyle mücadele ederek Türk Milletini yokluk ve sefaletten kurtarmış Demokrat misyonun temsilcisi olarak milletimizi ekonomik refaha kavuşturmuştur.''

Demirel'in hizmetlerinin yadsınamayacak kadar değerli olduğunu aktaran Dede, Isparta'nın da bu hizmetlerden yeterince faydalandığını belirtti. Isparta'ya yapılan hizmetlerden söz eden Dede, bölge müdürlüklerinin Isparta'ya geldiğini, yolu ve içme suyu bulunmayan köy kalmadığını kaydetti.
Isparta'ya yapılan hizmetler arasında üniversitenin, havalimanının, kayak merkezinin büyük bir nimet olduğunu vurgulayan Dede, ''Bugün Isparta ekonomisini üniversite gençleri oluşturuyor. Bunu bile yok sayamazsınız. Havalimanındaki gelişmeler Isparta'yı havacılık kenti yapma yolunda emin adımlar attırıyor'' diye konuştu.

Geçmişte Süleyman Demirel ile beraber siyaset yapmış bütün Ispartalılara Demirel'i sahip çıkma çağrısı yapan Dede, bu davranışı kınadıklarını kaydetti. Dede, 12 Haziran'da yapılacak genel seçimde bunun cevabının verilmesini istedi.