İlimizde yapılan Şehir Hastahanesi ,dolayısı ile bölgedeki yoğunluk sebebiyle,Trafik yoğunluğu v.b bazı sorunlar  gün geçtikçe daha çok ortaya çıkmaktadır. İl Genel Meclisinin 2009 yıllarında ,tavsiye kararı olarak aldığı Tren Garı başlangıcındaki, Hemzemin geçitin,alta alınması  projesi bugünlerde daha çok gündeme gelerek,kamuoyunu meşgul etmektedir.  

 Son günlerde basından da takip ettiğimiz üzere, Hemzemin geçit üzerinde yapılan yorumlar ve diğer taraftan Petek sanayi üzerindeki tren yolunun sanayi çarşısına olan olumsuz etkileri , başka projelerin uygulanması isteğine  yol açmaktadır. Durum bu derece vahim görünmekteyken, İl Genel Meclisinin ; üzerinde yıllar önce durduğu konunun, tamda bugünlerde ihtiyaç duyulması ,Meclisimizin ileriyi görme açısından da , böyle bir çalışmayı ortaya koyması gurur vericidir.                              

  Projemizin hatırlanacağı üzere, hemzemin geçide gelmeden bir tünel mantığıyla (100 veya 150 mt,öncesinden) aşağı çekilmesi ve Petek sanayi ilerisinden bir mantıkla güzergahına devam etmesinin uygun olacağı , o yıllarda söylenmişti. Bugünde, aynı mantıkla bu projenin uygulanmasının uygun olacağını düşünmekteyiz, istemekteyiz.              

   Bu projenin uygulanması neticesinde, birilerinin dediği gibi Tren garımız iptal edilmeyecek, Şehir Hastahanesi ,Hastahane kenarına yapılan Yurt binaları , Diş Hastahanesi ve Sağlık İl Müdürlüğü geliş ve gidişleri önemli bir rahatlama yaşayacak, ayrıca ; Karayolları Bölge müdürlüğünün  uygulamak istediği, ışıklı Kavşak projesinin  hayata geçmesi mümkün olacaktır.                    

  Konunun incelenmesi ,ilgili kurumlarla istişare edilmesi için ,önergenin gündeme alınmasını arz ederim. Fevzi Özdemir