Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa AKBULUT'un 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı
Adaleti mülküne temel yapmış Türk devlet geleneği içerisinde devlet, birliğimizin ve beraberliğimizin vücut bulmuş şeklidir. Hakimiyet bilakayduşart millete aittir. Devlet içerisinde teşri selahiyata ve millet iradesine temsile yetkili meşru makamlar dışında hiçbir başka örgüt, cemaat, sınıf, zümre veya fırkanın hiyerarşisi, otoritesi, egemenliği, emir ve komutası kabul edilemez. 15 Temmuz 2016 günü Türk halkı tek vücut olmuş, ağır bir bedel ödemiş ancak şehitleri ve gazileriyle Türk devlet geleneğini bütün dünyaya bir kez daha hatırlatmıştır.

15 Temmuz ve sonrasındaki süreçte Türk yargısı, hâkimleri ve Cumhuriyet savcıları ile zorlu bir imtihandan geçmiştir. Anayasa ve yasalar çerçevesinde devleti ve cumhuriyeti koruma göreviyle vazifeli Türk yargısı, mensubu olduğu devlet teşkilatına sadık kalmış, içerisine sızan yabancı unsurları hızlı bir şekilde ihraç etmiş ve büyük bir cesaretle aynı gece FETÖ/PDY terör örgütüne karşı çetin bir mücadele başlatmıştır. Türk milleti adına karar verme yetkisine haiz Türk yargısı bağrından çıktığı Türk milletinden ve başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere milli iradeden aldığı cesaret ile vermiş olduğu bu kutsal mücadelede kararlılık göstermiş, kısa sürede terör örgütü mensuplarını tespit ve tasfiye etmiştir. Türk hâkimleri ve Cumhuriyet savcıları kararlıdır; devletimizin bekası temin edilinceye kadar mücadelemiz devam edecektir.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı olarak 15/07/2016 tarihinden günümüze kadar FETÖ/PDY terör örgütüyle mücadele çerçevesinde 7315 soruşturma yapılmış, bunlardan 1661 dosyada kamu davası açılmıştır. Örgütün gizli yapılanmasının ifşası için soruşturmalarımız halen devam etmektedir. Türk devletinin istikbaline ve Türk milletinin istiklâline yönelen suçlarla karşı hukuk kuralları çerçevesinde mücadelemiz devam edecektir.

15 Temmuz gecesi ülkesi için hayatlarını kaybeden şehitlerimize, gazilerimize ve ülkesi için sokaklarda kahramanca mücadele veren milyonlarca vatandaşımıza minnet ve şükran borcumuz vardır. Bu nedenle 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü bizler için bir hüzün bayramıdır.

Bizler Türk milleti adına karar verme yetkisine sahip Türk yargı teşkilatı olarak daima bağrından çıktığımız aziz milletimizin yanındayız, görevimizi en iyi şekilde yapmaya yeminliyiz, bu vesileyle en azından üzerimize düşen borcun bir kısmını ödeme azmi ve kararlılığı içerisindeyiz.

Ülkemiz ve milletimiz için can veren bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlık ve selamet, aziz milletimize sıhhat ve afiyet diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

                                                                                                     Mustafa AKBULUT

                                                                                                     Isparta Cumhuriyet Başsavcısı