Ak Parti Isparta Milletvekili Aday Adayı Doç. Dr. Suat Kolukırık 12 Haziran seçimlerine  ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.  12 Haziran seçimlerinde milletin yine Ak Partiyi tercih edeceğini belirten Kolukırık, Ak Partiyi adalet ve sevginin temsilcisi olarak tanımladı. 12 Haziran seçimlerinde projesi olan, halkla bütünleşmiş, halkın değerleriyle barışık kadroların başarılı olacağını belirten  Doç.Dr. Kolukırık istikrar kazanacak, Anadolu kazanacak ve Türkiye kazanacak dedi.

     Kolukırık açıklamalarına şu şekilde devam etti: Türkiye’de iç barış ve huzurun adı Ak partidir. 14 Ağustos 2001 de kurulan Ak parti Anadolu’nun sahipsiz olmadığının sesiydi. Bugün yine Anadolu vicdanının ve adaletinin sesidir ve olmaya devam edecektir. Kim ne derse desin, Ak Parti vatan, millet ve coğrafya kavramları en iyi temsil eden parti olmaya devam edecektir dedi.

     Bazı Çevreler Ak Partiyi Anlamak İstemiyor. 

     Biz Ak partililer çirkin siyasetin temsilcisi olmaya aday değiliz. Kendi meşruiyetimizi asla bir ötekinin eksikliği üzerine kurgulamayız. Bizim durduğumuz nokta, milletimizin ol dediği yerdir. Kim ne söylerse söylesin bizim sözümüz güzellik ve iyilik üzerine olacaktır. Ak Parti tüzüğünün 4. Maddesinin 3. Fıkrasında “insan” odaklı siyaset vardır. Biz bunun için insana hizmeti en üstün hizmet sayarız. Ayrımcılık yapmayız, kucaklarız. Ak Parti Elit ve Jakoben siyasetin temsilcisi değildir. Sahibi millettir, siyaseti millet içindir dedi. 

     Demokrasinin ve Özgürlüğün Adresi Ak Partidir.

     İnsan ve adalet merkezli bir medeniyetin temsilcileri olarak bizim siyasi anlayışımız bölgesel, etnik ve dini milliyetçilikler üzerine inşa edilmiş bir siyasi hareket değildir.  Dar alan milliyetçiliklerine ve ben merkezli siyasal yapılanmalara asla taviz verecek de değiliz. Ak Parti millet ve devlet bütünleşmesini sağlamak için kurulmuştur. Bu nedenle Ak Parti milletin partisidir, milletle birlikte büyümek ve zenginleşmek için kurulmuş bir partidir. Biz Ak Parti olarak birlik, kardeşlik, kucaklaşmak dedik ve demeye devam edeceğiz. Bizim yolumuz sevgi, muhabbet ve adalet yoludur. Gönül dairemizde insan, Isparta ve Türkiye vardır ve insanlık kazanacaktır dedi.