Balaman, "bizim yaptığımız çalışma ile orada sıcak ve gaz olduğu ortaya çıkmıştır. Özel sektör marifetiyle yeni kuyuların açılıp, yatırımların yapılacağı günleri hep birlikte göreceğiz.

Kuyu tartışmalarına, okuyuyu açan dönemin Belediye Başkanı Hasan Balaman da konuştu. Yakaören'deki sondaj kuyusu sayesinde o bölgede sıcak su ve gazın olduğunun ispatlandığını belirten Balaman, "biz deneme yaptık.

Denemede başarılı olduk. O bölgede yeni kuyuların açılmasını temenni ediyorum" diye konuştu. Balaman, şu anıklamayı yaptı: "Başkanlığım döneminde iyi niyetli olarak İsparta'da istihdam sağlayıcı ve farklı sektörlere girme amacı ile gerekli izinler alındıktan sonra sıcak su arama faaliyetine geçilmiştir.

Bu çalışma İsparta'nın menfaati için iyi niyetli bir çalışma idi. Belli bir aşamada kuyudan gaz çıkmış olması bizleri heyecanlandırmıştı. Çünkü gazın farklı sektörlerde kullanılabileceği, hatta elektrik üretiminde değerlendirilebileceği ortaya çıkmıştır. Yatırımcı arama çalışmalarımız sürecinde görev süremiz sona ermişti. Yeni yönetim burada gazı 'nasıl değerlendiririm' düşüncesinde olmaktan ziyade işin siyasetine girmiştir. Ve bu konuda sürekli polemik üretmiş, sürekli kuyunun kapatılması gerektiğini gündeme getirmiştir.

YENİ KUYULAR AÇILMALI

Sonucunda işin içerisine rant meselesi girmiş, bu kuyunun Türkiye Petrolleri Arama Ortaklığı tarafından kapatılamayacağı ancak ABD'deki firmalar tarafından kapatılabileceği belirtilmiştir. Ve bedelinin 10 milyon dolar olduğu söylenmiştir. Belediye bu işin içerisinde sıyrılarak topu Valiliğe atmıştır.

Ben o zaman 'kuyuyu kapatmanın ihanet olacağını, gazın ekonomik olarak değerlendirilmesi gerektiğini' söylemiştim. Birileri rant peşinde koştuğu için benim sözlerimi dikkate almadı. Yeni Valimiz Memduh Oğuz konuya el atarak bütün hesapları alt üst etmiş ve kuyuyu kapatmıştır. Yakın zamanda o bölgede sıcak su kuyularının açıldığı ve yatırıma dönüştüğünü hep i irlikte göreceğiz. Bu kuyunun kapanmış olması yt ni kuyuların açılmayacağı anlamna gelmez. Orada sıcak su vardır, gaz da vardır. Bizim açtığımız kuyuyla bu açıkça ortaya çıkmıştır. Bizim yaptığımız çalışma deneme sondajıdır.

Aytemiz Petrol de orada çalışma için ruhsat talebinde bulunmuştur. Bizim denememiz başanyla sonuçlanmıştır. Gaz ve sıcak su olduğu ortaya çıkmıştır. Orada özel sektör marifetiyle yeni kuyuların açılmasını temenni ediyorum. CHP ve MHP kuyu üzerinden siyaset yapmaktadır. Bu kuyuyu polemik konusu haline getirip, gündemlerinden düşürmemektedirler.

Akdeniz