KIPKIRMIZI

''Türkiye Deprem Tehlike Haritası'' Bakanlar Kurulu kararı ile yayımlandı: Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın hazırladığı Harita, Isparta'yı ''DEPREM GERÇEĞİ'' ile bir kez daha ''YÜZLEŞTİRİYOR.''

-Deprem gerçeği ile yüzleşme
Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı, ''Türkiye Deprem Tehlike Haritası'' hazırladı. Bakanlar Kurulu, Başbakan Yardımcılığı'nın (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) ''Türkiye Deprem Tehlike Haritası ve Parametre Değerleri Hakkındaki Kararı'' yayınlandı.
Karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Bakanlar Kurulu üyelerinin imzası ile kamuoyu ile paylaşıldı.
Karar, Resmî Gazete'nin 18 Mart 2018 Pazar tarih ve 30364 sayılı baskısında yer verildi. Karar, 1 Ocak 2019'da yürürlüğe girecek.
Yayınlanan Türkiye Deprem Tehlike Haritası Isparta'nın gerçekle bir kez daha yüz yüze gelmesini sağlıyor.

Yayınlanan Bakanlar Kurulu kararında şöyle denildi:
''Bu kararın amacı ülke ölçeğinde deprem tehlikesinin tespit edilmesi ile başta yeni yapılacak binaların deprem tehlikesine karşı tasarımı ve mevcut binaların değerlendirilmesi olmak üzere deprem risk azaltma faaliyetlerinde etkin kullanım sağlanması amacıyla Türkiye Deprem Tehlike Haritası ve buna ilişkin parametre değerlerinin tespit edilmesidir''
Türkiye Deprem Tehlike Haritası'nın yanı sıra 350 sayfalık koordinat bilgileri de verildi.