Isparta sallanmaya devam ediyor. Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre Saat 04:20 merkez üssü Isparta'nın Gelendost ilçesi olan 4,1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

    Isparta Eğirdir'de de 19:56 ve 22:23'te 4,7, saat 23.10 4,0 büyüklüğünde üç deprem meydana gelmişti. Bu depremlerin artçı sarsıntıları aralıklarla devam ediyor. Isparta ve ilçelerinin yanı sıra Antalya, Afyonkarahisar ve Burdur'da da hissedilen depremlerin hasar yapıcı türde olmadığını belirten yetkililer, Göller Yöresinin zemininin sulak olmasından dolayı bu tür depremlerin gözlemlenebileceğini kaydettiler.

   Rasathane yetkilileri, saat 19.56'da meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin yerin 6.6 kilometre altında, saat 22.23'te kaydedilen aynı büyüklükteki depremin yerin 5.9 kilometre altında, saat 23.10'da meydana gelen 4 büyüklüğündeki depremin de yerin 7.8 kilometre altında oluştuğunun tespit edildiğini bildirdiler.

**************************************************

Ulu, depremlerde can kaybı ya da hasarın söz konusu olmadığını belirterek, emniyet yetkililerinin şehir merkezinde, jandarmanın ise şehir dışında kontrollerini sürdürdüğünü kaydetti.

   Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl de kendilerine ulaşan olumsuzluk olmadığını ancak bazı kişilerin araçlarında kalmaya başladığını belirterek, ''Bizim şehir olarak olumsuz bir yapı tarzımız yok.

   Elektrik ya da telefonlarımızda da şu ana kadar bir sorun yaşanmadı. Ancak bazı vatandaşlarımız araçlarında kalıyorlar'' dedi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi tarafından açıklanan verilere göre saat 19.56 sıralarında meydana gelen ve merkez üssü Isparta'nın Eğirdir İlçesi'nin Barla Beldesi olan 4.7 şiddetindeki depremden sonra 11 ayrı artçı sarsıntı yaşandı.

   Son sarsıntı ise 23.10 sıralarında 4.0 büyüklüğünde oldu. Barla Mevkiinde meydana gelen artçı sarsıntılar devam ediyor. Isparta'nın Eğirdir İlçesi'nin Barla Beldesi'nde saat 19.56 sıralarında yaşanan 4.7 büyüklüğündeki depremden sonra 11 artçı sarsıntı meydana geldi. Artçı sarsıntılar 2.8 ile 4.7 arasındaki değişen büyüklüklerde kaydedildi.