İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, okul binalarının depremsellik testlerinde çoğunun zayıf çıkmasının ardından harekete geçtiklerini belirtti. Can, konuyla ilgili SDÜ ile işbirliği yapılacağını açıkladı ve bu yıl içinde depreme dayanıksız okul binalarında yıkımların başlayabileceğini ifade etti. 

İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, okul binalarının depremsellik testlerinde çoğunun zayıf çıktığını ve bunun için sıkı tedbirler almaya hazırlandıklarını belirtti. Bu konuda SDÜ ile işbirliği yapacaklarını ve bu yıl içinde birçok okul binasının yıkımına başlanabileceğini ifade eden Can, ‘’Bu konu hem Isparta hem de bizim için çok önemli’’ dedi.

OKUL BİNALARI YENİLENECEK

Isparta’nın eğitimde başarılı bir İl olmasına rağmen okul binaları konusunda yetersiz olduğuna dikkat çeken Can, ‘’Isparta 1. derece deprem bölgesi. Ayrıca yaptırdığımız depremsellik testlerinde çoğu okul binasının yetersiz olduğunu ve sınıfta kaldığını gördük. Analizden sonra hemen harekete geçtik ve kaynak arayışımız başladı. Bu konuda SDÜ de bizimle birlikte çalışacak. İnşallah bu yıl içinde tatil döneminde yıkımlara başlamak istiyoruz’’ dedi.

ÖĞRENCİLER DİĞER OKULLARA AKTARILABİLİR

Öte yandan okul binalarının yıkılmaya başlanması üzerine o kurumda eğitim gören öğrencilerin yakın okullara gönderme düşüncelerinin bulunduğunu da dile getiren Can, ‘’Daha önce riskli gördüğümüz binalarda boşaltma yaptık. Örneğin Şarkîkaraağaç’ta İmam Hatip Ortaokulu binasını boşalttık. Gelendost’ta bir köyümüzdeki okulu boşalttık. Şehir merkezinde de bir okulu boşalttık” şeklinde konuştu.