Depremler sürecek:

1. Yapı Güvenliği

2. Bilinç şart

Sdü Jeofiziık Mühendisliği Sismoloji Anabilim dalı (AD) Başkanı; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Şahin, Batı Akdeniz'de depremlerin devam edeceğini söyledi. Beklenen şiddeti ise ''5'' olarak açıkladı.

YAPI GÜVENLİĞİ

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektör Yardımcısı; Jeofizik Mühendisliği Sismoloji Anabilim Dalı (AD) Başkanı Prof. Dr. Şakir Şahin, Isparta’da çok kırıklı yapının bulunduğunu söyledi. Fayların çok küçük parçalar halinde kırıldığını; bu nedenle de küçük sarsıntılar oluştuğunu anlatan Prof. Dr. Şahin, "depremler sürecek dedi.

BEKLENEN ŞİDDET: 5

'Çok kırıklı yapı nedeniyle yakın bir süreçte güçlü bir deprem olmayacağı' tezini ortaya atan Prof. Dr. şöyle dedi: "5. şiddetini geçmez. Ama bu deprem gerçeği ile yaşamamamız gerektiğini değiştirmez.
Yapı güvenliğine çok önem vermeliyiz. Depreme karşı bilinç ve bilgilendirme faaliyetlerini her zaman gündemde ve sıcak tutmakta fayda var. Depremlerin 'çok uzun olmayan münferit kırıklar üzerinde' oluştuğunu anlatan Prof. Dr. Şakir Şahin, "Akdeniz ve Ege'de aktivitelerin devam edeceği' uyarısında bulundu.

ANTALYA'YI ETKİLİYOR

'Isparta Büklümü'nün Antalya'yı etkilediğini kaydeden Prof. Dr. Şahin, saptamalarına şöyle devam etti:

"Isparta Büklümü içerisinde Döşemealtı'nda kümelenme; Korkuteli tarafında yay şeklinde bir gerilme alanı boyunca deprem dizilimi olduğu görülmektedir. Depremler çok uzun olmayan münferit kırıklar üzerinde meydana geliyor. Ege ve Akdeniz'de deprem aktivitileri benzer şekilde devam edecek. Batı Anadolu'da gerilme yerel ölçekte gelişiyor, henüz doğrusal değil. Ancak bölgenin çok kırıklı oluşu ve gerilme birikimlerinin sınırlı faylar üzerinde yığılması endişe yaratacak bir durum değildir. Benzer şekilde depremler Batı Akdeniz ve Anadolu'da devam edecektir.

Depremler zaman zaman kendini hatırlatacak. Ancak 5 büyüklüğüne çıkabileceğini tahmin etmiyoruz"