Başta sosyal sorumluluk projeleri olmak üzere şehrin ve ülkenin her sıkıntısında bir araya gelen Ispartalı güvercin sevenler yine farklarını ortaya koydular. Kuş sevdalıları bu sefer Elazığ ve Malatya’da ki depremde zarar gören vatandaşlar için birbirlerine kuş sattılar. Elde edilen gelir deprem bölgesine gönderiliyor.

Isparta’da Güvercin Sevenler Derneği üyeleri bu kez Elazığ ve Malatya’daki depremzedeler için bir araya geldi. Cumartesi günü saat 21:00’de düzenlenen etkinlikte toplanan para, depremzedelere bağışlanacak. Etkinliğe katılan 10 yaşındaki Emirhan da babasından aldığı 10 lira harçlığı depremzedelere bağışladı. Isparta ‘da her hafta Çarşamba ve Cumartesi günleri birbirinden güzel onlarca çeşit güvercin, kuş sevdalıların buluştuğu alım ve satım mezadında açık artırma ihalesiyle satılıyor. Isparta Güvercin Sevenler Derneği tarafından düzenlenen kuş alım ve satım mezadı bu kez Elazığ ve Malatya’daki depremzedeler için gerçekleştirildi. Isparta Güvencin Sevenler Derneği Başkanı Ömer Çivici, dernek üyelerinin besledikleri kuşları depremzedelere hediye ettiklerini dile getirerek, açık artırma usulü yapılacak satışla elde edilecek paranın AFAD aracılığıyla depremzedelere ulaştırılacağını söyledi. 10 yaşındaki Emirhan da babasından aldığı 10 lira harçlığı depremzedelere bağışlamak üzere etkinliğe katıldığını belirtti. Düzenlenen etkinliğin oldukça anlamı olduğunu ifade eden Isparta Güvercin Sevenler Derneği üyeleri de depremzedeler için birlik ve beraberlik günü olduğunu vurguladılar.

YİNE KENDİLERİNİ HERKESE HAYRAN BIRAKTILAR

Türkiye’de ve Isparta’da yaşanan her türlü toplumsal olayda bir araya gelebilen Isparta Güvercin Sevenler Derneği yönetimi ve üyeleri, depremzedeler için de bir araya geldiler. Topluma örnek olacak bir birliktelik içinde olan güvercin sevenler, kamuoyundan da tam not aldılar. Etkinlik hakkında bilgi veren Isparta Güvencin Sevenler Derneği Başkanı Ömer Çivici: ‘Biz Büyük Türk milletiyiz. İyi günde kötü günde hep bir aradayız. Ülkemiz üzerinde ne yazık ki bir karabulut dolanıyor. Bizde az çok demeden birbirimizden kuş aldık çorbada tuzumuz bulunsun istedik. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın maddi ve manevi olarak yaralarının sarılması için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Bizi biz yapan değerler arasında, kötü günde bir araya gelebilmekte vardır” dedi.