Karacaören'in Antalya tarafında 45 kilometrelik yeni yol içerisinde 1'i tek, 5'i çift yönlü tüpten oluşan 8 kilometre uzunluğunda 6 tünel geçişi, 8 tane viyadük ve köprü geçişi olacak.

Karacaören'in Isparta tarafında 35 kilometrelik yeni yolda ise çift yönlü tüpten oluşan 7.5 km. uzunluğunda 2 tünel geçişi, 4 tane viyadük ve köprü geçişi yapılacak. 80 kilometreyi kapsayan 2 ayrı ihale ekim ya da kasımda aynı anda yapılacak.

Karayolları Antalya Bölge Müdürlüğü, Isparta'nın uzun yıllardır peşinden koştuğu Dereboğazı Yolu'nun duble yol projesini tamamladı. Isparta halkının hayallerini süsleyen duble yol projesinin tamamlanma ihalesinin 2017 yılı ekim ya da kasım ayında yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Antalya Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün uzun süredir üzerinde çalıştığı duble yol projesi tamamlandı, ağustos ayında Genel Müdürlük onayından çıkması bekleniyor. 

KESİN PROJE AĞUSTOS'TA

AK Parti Isparta Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Dereboğazı'nın yeni projesini Akdeniz'e açıkladı. Projenin detaylarını anlatan Bilgiç, Dereboğazı Yolu'nda son etap duble yol ihalesinin ekim ya da kasım ayında gerçekleştirileceğini açıkladı. Bilgiç, şu açıklamalarda bulundu:

"Burası coğrafi olarak zor bir bölge. Ama proje çalışmalarında son noktaya gelindi. Projedeki en önemli aşama tünellerle ilgili sondajlardı. Sondajlar da bitti. Sondaj raporları bitti, geoteknik raporlar sunuldu. En geç ağustos ayı içerisinde kesin projeler tamamlanmış olacak. 

2 ETAPTA AMA AYNI ANDA İHALE OLACAK

Dereboğazı'nı 2 etapta bu sene ihaleye çıkıyoruz. Bir tanesi Antalya tarafından  Isparta'ya doğru 45 kilometrelik bir hat. Bir tanesi de oradan itibaren Isparta'ya doğru olan 35 kilometrelik bir hat. 

Antalya'dan Isparta'ya doğru 1.etap 45 kilometre. 45 kilometrenin bitiminden itibaren Isparta'ya doğru 35 kilometre. Bu ikisinin ihalesini beraber çıkacağız. 2 ayrı ihale yapılacak. Çünkü çok büyük bir proje.

80 kilometrede 8 tünel, 12 tane köprü ve viyadük projesi var.  Bu 8 tünelin 7 tanesi gidişli-dönüşlü çift yön tüneller. 1 tanesi tek yön. Antalya'ya doğru gidiş tarafı tünelden, dönüş tarafı açıktan. Ve bu tünellerin toplamdaki uzunluğu 22 kilometre 740 metre.  Yolu 12 tane köprü ile geçeceğiz. 4 tanesi viyadük. Bunların toplam uzunluğu 7400 metre gidiş ve geliş. 3700 metre köprü ve viyadük var. 80 kilometrenin 30 kilometrelik kısmı tünel ve viyadük olarak geçiliyor. 

İŞTE TÜNELLER VE UZUNLUKLARI

Karacaören Barajı'nın öbür tarafında Antalya tarafında olan 45 kilometrelik kısımda.

Kargı tüneli: Tek tüp 1840 metre.

Baraj 1 Tüneli: Gidiş-geliş 550 metre

Baraj 2 Tüneli: Gidiş-geliş 620 metre

Baraj 3 Tüneli: Gidiş-geliş 740 metre

Baraj 4 Tüneli: Gidiş-geliş 310 metre

Dereağzı Tüneli: Gidiş-Geliş 803 metre

Toplam tünel: Tek gidiş 7860 metre.

Karacaören Barajı'nın bu tarafı Isparta tarafında 35 kilometrelik  hat.

2 tünel, 4 tane viyadük ve köprü.

Kızıgür Tüneli: Gidiş-geliş 1210 metre

Gökben Tüneli: Gidiş-geliş 6210 metre

Ekim ya da kasım ayı içerisinde bu 2 ihale tamamlanmış olacak."