Karayolları 13. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, Dereboğazı yolunun Ağlasun ayrımına kadar olan kesimin bölünmüş yol olarak yılsonuna kadar tamamlanacağını ifade ederek, “68 kilometrelik büyük projemizin de 2018 yılında ihalesini yapmayı hedefliyoruz” dedi. Ayrıca Keçiborlu-Dinar bölünmüş yolunun bu yıl bitirileceğini kaydeden Çobanoğlu, Isparta-Burdur dostluk yolunun 2018 yatırım programına alınması durumunda çalışmaların önümüzdeki yıl başlayacağını bildirdi. Çobanoğlu, Türkiye’de il bazında en çok sıcak karışım asfalt yapılan şehrin de Isparta olduğunu açıkladı.
 
Karayolları 13. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, dün gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Isparta-Antalya(Dereboğazı) yolundaki bölünmüş yol çalışmalarını anlatan Çobanoğlu, Burdur dostluk yolu, Keçiborlu-Dinar, Atabey-Gönben ve Isparta Eğirdir yolları hakkında da bilgi verdi.

YILSONU İTİBARİYLE MİGROS KAVŞAĞININ PEYZAJINI HİZMETE SUNACAĞIZ

En önemli çalışmalarında birisinin Isparta-Eğirdir yolu olduğuna değinen Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, “Burada sıcak karışım ve üst yapı iyileştirme çalışmalarımız devam ediyor. Migros Kavşağı da aynı proje kapsamındadır. Yıl sonu itibariyle Migros Kavşağının peyzajını hizmete sunacağız” dedi.

BÜYÜK PROJE İHALESİ 2018’DE

Dereboğazı olarak adlandırılan Isparta-Antalya yolundaki bölünmüş yol çalışmalarının Ağlasun ayrımına kadar  devam edeceğini ifade eden Çobanoğlu, bu hattın yılsonuna kadar tamamlanacağını duyurdu. Çobanoğlu, “25 kilometrelik kesim de Antalya tarafından devam ediyor. Şuan 36 kilometrenin 20 kilometresi bölünmüş yol olarak yılsonu itibariyle tamamlanacak. 68 kilometrelik büyük projemizin de 2018 yılında ihalesini yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

YILSONU İTİBARİYLE 140 KİLOMETRE İLE TAMAMLAYACAĞIZ

2017 yılında Isparta’da 120 kilometre sıcak karışım asfalt çalışması yaptıklarını dile getiren Çobanoğlu, “Bunu yılsonu itibariyle 140 kilometre ile tamamlayacağız. Uluborlu, Senirkent, Yalvaç aksı tamamlayacağız. Ayrıca Sütçüler kesiminde de 5 kilometrelik sıcak karışım asfalt çalışmamız devam edecek. Yılsonu itibariyle bunları tamamlayacağız” dedi.

KEÇİBORLU-DİNAR YOLU BU SENE BİTECEK

Isparta-Burdur dostluk yolunun da projesinin tamamlandığını hatırlatan Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, “2018 yılı yatırım programına konulması halinde çalışmalarımıza 2018’de başlayacağız. Keçiborlu-Dinar ve Atabey-Gönen arasındaki çalışmalarımız devam ediyor. Bu sene Keçiborlu-Dinar yolunu tamamlayıp, yılsonu itibariyle bölünmüş yol olarak hizmete sunacağız” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’DE BİRİNCİYİZ

Çobanoğlu son olarak Türkiye’de il bazında en çok sıcak karışım asfalt yapılan şehrin Isparta olduğunu ifade ederek, sözlerini noktaladı.

MEDENİYETİN NİMETLERİNDEN HALKIMIZIN FAYDALANMASI İÇİN ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİYORUZ

Vali Yardımcısı İsmail Akman da Dereboğazı yolunun duble olmasının önemine değinerek, “Dereboğazı yolunun duble yol olması konusundaki çalışmalar Antalya limanına ulaşma noktasında da önemli. Yolun bölünmüş olarak yapılması ihracatın artmasına da katkı sağlayacaktır.  Bu yıl güzel yollar yaptınız. Ağlasun yolunu kullanıyorum güzel bir yol olmuş. Biz köy yollarında da sıcak karışım asfalt yapıyoruz. Bu sene epey bir mesafe kat ettik. Medeniyetin nimetlerinden halkımızın faydalanması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.