Isparta için stratejik denecek kadar önemli ve hassas bir konu olan Isparta Antalya arası Dereboğazı duble yolu için gerek Isparta’dan Antalya istikametine ve gerekse Antalya’dan Isparta istikametine toplamda 41 kilometrelik yol yapılmış ve hizmete alınmıştır. Tabi ki Isparta’ların haklı isyanlarını anlıyorum. Bu yolun şimdiye kadar çoktan yapılıp hizmete alınması gerekmekte idi. Buna bende katılıyorum. Kesinlikle Isparta halkı herşeyin en iyisini hak ediyor.

Ancak Dereboğazı yolu üzerinden iktidara yüklenip sanki hiçbir şey yapılmıyormuş gibi algı yürütmek hükümete büyük haksızlık olduğunu düşünüyorum. Nedeni ise;

Halı hazırda Isparta Konya arasındaki duble yol ve Isparta Burdur arasındaki duble yol çalışmaları halen devam etmektedir.

Geçen yıl birçok okulun depreme dayanıklı hale gelmesi için iyileştirmeler yapılmıştır. Daha da yapılmaya devam etmektedir.

Gelelim insanlık için önemli baraj ve göletlere. Bu konuda Isparta’yı hiçbir il geçemez.

Yalvaç Çetince Barajı

Şarkikaraağaç Çarıksaraylar (Şehitler) Barajı

Isparta Merkez Darıderesi 1 Barajı

Şarkikaraağaç Köprüköy Barajı

Yalvaç Kozluçay Barajı

Sütçüler Ayvalıpınar Barajı

Yalvaç Kırkbaş Barajı

Gönen Gölbaşı Barajı

Eğirdir Yukarıgökdere Barajı

Aksu Sofular Barajı

Aksu Sofular Barajı

Aksu Terziler Barajı

Gönen Güneykent Barajı

Sütçüler Kesme Barajı

Yalvaç Aşağıkaşıkara Barajı

Yalvaç Özbayat Barajı

Bu barajların tam 12 tanesi Ak Parti hükümeti zamanında temeli atılmış ve bitirilmiştir. Diğer kalanlar ise yine Ak Parti zamanında bitirilmiş projelerdir. Dereboğazı yolunun yapılmamasından dolayı diğer yapılan bir çok hizmeti görmezden gelmek, yukarıda saydığım büyük projeleri yok saymayı da Ak Parti’ye reva görmüyorum.

Yaparsa Ak Parti yapar.

Dünya 2 yıldır pandemi ile çok büyük sınav vermektedir. Ülke olarak bizde bu salgın hastalıkla en etkin şekilde müacadele veriyoruz. Dikkatinizi çekerim. Bu hastalıktan Isparta’da sadece 1000 kişi hayatını kaybetti. Dünya üzerinde ciddi olumsuzluklar yaratan bu salgından dolayı ülke olarak bizde ekonomik açıdan zorlu günlerden geçiyoruz. Bunun bütün sorumlusu Ak Parti değildir. Ak Parti hükümeti 2 yıl içerisinde daha önce alınmamış bütün tedbirleri almış, bütün riskleri alarak hastalığı önlemeye çalışmıştır. Ak Parti bugüne kadar duymadığımız görmediğimiz bütün riskleri alarak vatandaşlarını korumaya çalışmıştır. Hiçbir bedel tahsil etmeden vatandaşlarına hem sağlık hizmeti verilmiştir, hemde bedava aşı uygulaması yapmıştır.

Değerli arkadaşlar bugün yağ fiyatlarının konuşulduğu bir günde bunları hatırlatmanın hafızalarımızda kalıcı hale gelmesinden dolayıdır. Şuan ki 4 aydır yaşadığımız bütün olumsuzlukların geçen 20 yıl içinde yapılanları unutturmasın. Vatandaşın Ak Parti’ye olan güveni tamdır. Ancak ekonomik nedenler, insanların düşünceleriyle doğru orantılı olduğundan dolayı Ak Parti oylarında bir takım düşüşler olduğu gözlenmektedir. Ancak bu pandeminin yıkıcı etkisi inşallah bu yaz bitecek ve ekonomi tekrar şaha kalkacaktır. Biraz daha sabırlı olursak yine eski refah günlere kavuşacağımıza olan inancım tamdır. Tabiki burda Ak Parti teşkilatları da insanların içerisinde olacak, insanlar ile samimi ilişkiler kuracak, vatandaşların derdine derman olmaya gayret göstermeleri gerekmektedir. Bu kayıp gibi görünen oyların tekrar kazanılması şarttır. Söyleyeceğim son cümle ise Seçim sandıkta kazanılır. Bunu unutmamak gerekir.