Uzun süredir Dereboğazı Yolu Isparta çıkışında salyangoz hızıyla devam eden çift yol çalışması yolu tercih edenleri bunalttı. Dereboğazı Yolu özellikle Ankara ve İstanbul'dan Antalya'nın doğusundaki Side, Manavgat, Alanya gibi tatil yörelerine giden sürücülerin kısa olması nedeniyle yoğun olarak tercih ettikleri bir yol. Yine Ispartalılar için de Antalya Havalimanına en hızlı ulaşım olanağı, özellikle son zamanlarda yolun trafiğinin en yoğun olduğu cumartesi günleri, günün ortasında yolun çalışma için trafiğe kapatılması sürücüleri ve esnafı isyan ettiriyor.

Esnaf, "Ankara, İstanbul tarafından gelen sürücüler yolun kapalı olduğunu görünce Burdur güzergâhına yöneliyor sonraki geliş geçişlerinde de Dereboğazı yolunu tercih etmekten kaçınıyor. Yolun imajı bozulunca da tamir edilmesi yıllar alıyor.

Bu böyle devam ederse zaten kötü olan ekonomik ortamda bir darbe de buradan yiyeceğiz. Karayolları yetkililerinden çalışmaların hızlandırılmasını ve yol kapatılarak yapılacak çalışmaların ellerindeki istatistikî verilere bakarak yoğunluğun en düşük olduğu günlerdeki saatlere kaydırılmasını istiyoruz" diyor.