Muhtar Mustafa Büber,  geçen sene 500 dekarlık alanda susuz  domates üretildiğini belirterek, bu sene bin dekarlık alanda susuz domates üretildiğini  kaydetti.

    Büber,susuz domatesin  lezzet ve kalite bakımından diğer domates türlerinden farkı olmayan bu cinsin, suyunu muhafaza ettiğini söyledi.

    Susuz domatesi 4 yıldır ürettiklerini bildiren Büber, intense türü domatesin sadece Isparta’da Deregümü’de yetiştiğini kaydetti.

    Domatesin faydalarından da bahseden Büber sözlerine şöyle devam etti: “Özellikle lif açısından zengin kabuklarıyla yenildiğinde sindirimi kolaylaştırır. Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur ve kabızlığı giderir. İyi bir idrar söktürücüdür ve vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur. Kanı temizler. Kanseri, özellikle de prostat kanserini, önlemede çok etkilidir. Kalp hastalıklarına karşı koruyucudur. Damar sertliği ve romatizmaya iyi gelir. Yaşlanmayı geciktirir. Cilde tazelik verir. Domates taze olarak yenebileceği gibi yemeklerde, domates salçası, ketçap ve turşu yapımında da kullanılır. Ayrıca, domates cilt bakımı için de yararlıdır. Cilde tazelik ve renk verir. Dilimlenmiş domatesi ciltteki sivilce ve siyah noktaların üzerine koyup bir süre beklettikten sonra cilt temizlenirse yararı görülür. Domates ve domates suyu yağlı ciltlere iyi gelir ve derideki gözenekleri sıkılaştırmaya yardımcı olur”.