Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 2 milyon metrekarelik Deregümü Ovasının imar sorununun çözüldüğünü ve inşaat çaplarının verilmeye başlandığını, yine Kolçelik Kavşağı karşısında yer alan 1 milyon metrekarelik fuar alanının da imar sorununun giderilerek en kısa zamanda imara açılacağını müjdeledi. Başdeğirmen, “Belediye olarak sosyal konut yapmak için çalışmalarımızı iki ay içerisinde bitirip, sosyal konut alanını ortaya çıkaracağız” dedi.

DEREGÜMÜ OVASINDA İMAR ÇAPI VERİLMEYE BAŞLANDI

Önceki dönemde Deregümü ovasında 2 milyon metrekare alanda imar çalışması yapıldığını ancak vatandaş şikâyetiyle bu imarın iptal edildiğini dile getiren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Deregümü ovasında inşaat yapıldıkça bizim buradaki esnafımız hareketlenecek, malzeme verecek, iş istihdamı sağlayacak, ekonomiyi kalkındıracak. Belki bir yılda çözülemeyecek bir işti ancak, çok emek verdik. Gece gündüz mücadele vererek iki buçuk ay gibi kısa bir süre içerisinde yeniden orayı düzenleyerek, imara açtık. Şu andan itibaren çap vermeye başladık, çok güzel bir çalışma başladı. İnşallah önümüzdeki günlerde bunun faydasını göreceğiz” şeklinde konuştu.

FUAR ALANI BÖLGESİNİN SORUNU ORTADAN KALKTI

Aynı şekilde Kolçelik Kavşağı karşısında bir fuar alanı bulunduğunu, bir milyon metrekarelik alanda, daha önceki zamanlarda bir imar çalışması yapıldığını söyleyen Başkan Başdeğirmen, “Maalesef orada da aynı şey oldu. İnsanların bulundukları yerlere göre yer verilmemiş. Öndekine arkalardan yer verilmiş. Bunlarda şikâyet konusu olmuş. Bunlarında hepsini toparladık, şu anda onu da bitirdik. Herkesin parseline ve bulunduğu alana en yakın yeri verdik. Bu alanda yakın bir zamanda imara açılacak” görüşlerinde bulundu.

BELEDİYE SOSYAL KONUT ALANI

Tüm bu imar çalışmalarının yanı sıra belediye olarak da sosyal konut yapmak için hazırladıkları bir alanın bulunduğunun da müjdesini veren Başkan Başdeğirmen, “Bununla ilgili de çalışmalarımızı önümüzdeki iki ay içerisinde bitirip, belediye olarak sosyal konut alanını ortaya çıkaracağız” müjdesini verdi. Başdeğirmen, imar ve inşaat ile ilgili olarak yapılması gerekenleri çok hızlı bir şekilde sürdürdüklerini belirtti.