Vatandaşların hassasiyetine teşekkür ettiğini ifade eden Eşref Bıtırak hiç duman olmasın, hiç koku olmasın şeklideki eleştirileri yapıcı olarak gördüklerini ifade ederek; “Elbetteki bizde yönetim olarak üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Ancak burası adı üstünde sanayi bölgesi. Mobilya fabrikaları, deri fabrikaları, elektrik trafo fabrikası, kalorifer kazan üretim fabrikası var. Fabrika bacaları tütecek ki üretim yapılacak, istihdam sağlanacak ve milli ekonomişye katkı sunulacak. Tabi üretim yaparkende çevre temizliği açısından üzerimize düşen görevleri de yerine getireceğiz. Sanayi bölgesinde bulunan tüm arkadaşlarımız bu konuda üzerlerine düşen görevleri yapıyorlar” dedi.


 Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesinde arıtmadan çıkan çamurların yeniden biriktirildiği şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Başkan Bıtırak; “Bilindiği üzere arıtmamızın üstünü kapatark hava kirliğilğini en asgari seviyeye çekmiştik. Daha önceki yıllarda arıtmadan çıkan kötü koku sorununu yaklaşık 4 milyon liralık bir yatırımla kurmuş olduğumuz (Scrubber) Gaz Yıkama Makinesi sayesinde entegrasyonu sağlayarak havayı temizledik..

Ve istenmeyen kokuyu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yönetmelik değerlerine indirdik. Arıtmadan çıkan çamur konusuna gelince aynı hassasiyeti orada da gösterdik.Biz yönetim olarak bu çamurları her yıl lisanslı bertaraf merkezlerinin bulunduğu Balıkesir ve Manisa’ya gönderiyoruz. 2014 yılında 1100 ton, 2015 yılında 1000 ton, 2016 yılında 700 ton, 2017 yılında 1100 ton, 2018 yılında 1040 ton ve 2019 yılında ise 1015 ton çamuru lisanslı bertaraf merkezlerine gönderdik. 2020 yılı rakamları henüz belli değil” dedi.