Süleyman Demirel Üniversitesi’nin (SDÜ) ihtiyacı olan ve 22 Aralık 2010 tarihinde, devlet millet işbirliği modeliyle temeli atılan Hukuk Fakültesi binası tamamlandı. Eylül 2013’te eğitim öğretime başlayan binanın resmi açılış töreni gerçekleştirildi.

Törene Vali Vahdettin Özkan, Isparta Belediye Başkan Vekili Aydın Şanlıtürk, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve ITSO eski Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç ile binanın yapımına katkı sağlayan iş adamları, öğrenciler ve akademisyenler katıldı.

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen yaptığı konuşmada, yeni Hukuk Fakültesi binasının Isparta’da birlik ve beraberliğin en büyük göstergesi olduğunu söyledi. Başdeğirmen, “Bu bir devlet vatandaş işbirliği göstergesi olan bir okul. Devlet ve vatandaşımız bir araya geldi ve bu eğitim yuvasını meydana getirdi. Bu konuda maddi ve manevi destek olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu binanın yapımında katkı sağlayanlara teşekkür ederek, Vali Vahdettin Özkan ise son 10 yılda SDÜ’nün öğrenci sayısının 22 binden 60 bine çıktığını belirtti.

Konuşmaların ardından binanın yapımında katkıda bulunan iş adamlarına plaketleri takdim edildi.

DEVLET MİLLET BİRLİKTELİĞİNİN ESERİ
DEVLET MİLLET BİRLİKTELİĞİNİN ESERİ