Özdemir: ‘Kurulu güç 35 Bin MW’tan 70 Bin MW’a çıktı. Acaba trafo sistemi buna ayak uydurabildi mi? Devlet yatırım yapmalı. Bize de görev düşüyorsa Devlet bizi yönlendirmeli ve yapmalıyız.’

Isparta- Antalya ve Burdur’un elektrik dağıtım özelleştirmesini, 549 Milyon Dolar’a 49 yıllığına devralan Limak Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, kesintiler konusunda vatandaşın halkı olduğunu söyledi, ancak hayati bir uyarıda bulundu: ‘Kesinti devam eder. Devlet yatırım yapmalı. Bize de görev düşüyorsa, Devlet bizi yönlendirmeli ve biz de yatırım yapmalıyız.’

2017’DE UZAKTAN SAYAÇ OKUMA SİSTEMİ OLACAK

Isparta’nın da yer aldığı 11 şehirde Türkiye’de dağıtım sisteminin 3’te 1’ini yöneten Nihat Özdemir, şöyle dedi: «200 Milyon Dolar’lık bir yatırım yaptık. 120 kişi şu an çalışıyor. 2017’de Entegre Bilişim Sistemi kuracağız. ‘Uzaktan Sayaç Okuma Sistemi’ işleyecek. Biri gelip sizin sayacı okuduğunda yanlış yazma riski var. O tamamen kalkacak. Yüksek fatura çıkarsa, sistem anında ikaz verecek. »

ENERJİ KESİNTİLERİ FAZLA

Nihat Özdemir, elektrik kesintilerinden herkesin ders çıkarması gerektiğini de söyledi: «TEİAŞ’tan enerji alamazsam kesinti durumları olur. Bu benim suçum değil. Ama benim de suçum olan kesintiler var. Bunlar planlı kesinti ve arızi kesintiler. Vatandaş haklı. Kesintiler var.  Sistem eski, trafolar eski, anormal yüklenmeler veya tabiat şartlarından dolayı kesintiler olabiliyor. »

KESİNTİLER İÇİN: Vatandaş haklı.

YÜKSEK FATURA İÇİN: Biri gelip sizin sayacı okuduğunda yanlış yazma riski var.

İŞTE ÖNLEM PAKETİ: ‘İhale açtık. 200 Milyon Dolar harcadık. 120 kişi çalışıyor. ‘Entegre Bilişim Sistemi’ kuruluyor. 2017’de Uzaktan Sayaç Okuma Sistemi hayata geçirilecek. Enerji kesintisi anında görülecek. Yüksek fatura çıktığı an sistem onu aboneye göndermeyi engelleyecek.

ÇARPICI MESAJLAR VERDİ

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, enerji dağıtımı ve yönetimi konusunda çarpan mesajlar verdi.

Isparta, Antalya ve Burdur’un enerji dağıtım özelleştirmesini; 49 yıllığına 546 Milyon Dolar’a alan konsorsiyumun bir parçası olan Limak Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, kesintiler konusunda vatandaşın haklı olduğunu söyledi.

Ortakları Cengiz ve Kolin ile elektrik dağıtımında 11 şehirde sistemin 3’te 1’ini yöneten Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir şöyle konuştu:

YATIRIM OLMAZ İSE KESİNTİLER DEVAM EDER

“Elektrik kesintisinden sonra herkesin ders çıkarması gerekiyor

TEİAŞ’tan enerji alamazsam kesinti durumları olur. Bu benim suçum değil

Ama benim de suçum olan kesintiler var. Bunlar planlı kesinti ve arızi kesintiler.

Vatandaş haklı. Kesintiler var.

Sistem eski, trafolar eski, anormal yüklenmeler veya tabiat şartlarından dolayı kesintiler olabiliyor.

Kurulu güç 35 Bin MW’tan 70 Bin MW’a çıktı. Acaba trafo sistemi buna ayak uydurabildi mi? Devlet yatırım yapmalı. Bize de görev düşüyorsa Devlet bizi yönlendirmeli ve yapmalıyız.

2017’DE ENTEGRE BİLİŞİM SİSTEMİ’NE GEÇECEĞİZ

2017’de Entegre Bilişim Sistemi’ne geçeceğiz

Bu sistemi kurmak için uluslararası bir ihale yaptık. Şu anda 120 kişi çalışıyor. 200 Milyon Dolar’lık bir yatırım.

Sistemin faydaları: Örneğin size her zaman 200 TL fatura geldi. 350 TL gelirse sistem ikaz edecek. Böyle bir fatura var, bir daha kontrol edin.

Yollamayacak onu.

Uzaktan Sayaç Okuma Sistemi’ne geçilecek.

Sayaç okuma otomatik olacak. Biri gelip sizin sayacı okuduğunda yanlış yazma riski var.

Arızalar anında bildirilecek.

Sorunların hakkından geleceğiz.

İşin başındayım. Dakika dakika takip ediyor. Kaç Bin tane ev kesilmiş…

Kriz anları, her dakika bana geliyor.

Akdeniz