Meteoroloji, yayınladığı bilgi notunda Isparta’da yoğun kar yağışının devam edeceğini bildirdi. Davraz Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde kar kalınlığı 160 cm'e ulaştı. Belediye 200 kişilik ekip ile teyakkuzda.

Meteoroloji, Isparta’yı etkisi alan kar yağışının 'yoğunluğunun' daha da artacağı yönünde hava raporu yayımladı. Davraz Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde kar kalınlığı 160 cm'e kadar yükseldi.

Belediye Başkanlığı, kar ile mücadele için 200 kişilik ekip ile teyakkuza geçti. GÜN RAPORU Dün, sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle şehrin ana caddelerinde ve sokaklarda kar kürüme çalışmaları yapıldı.

 

Etkili kar yağışı nedeniyle Belediye Başkanlığı ekipleri, kar kürüme ekipleri şehrin işlek caddelerinde ve kaldırımlarda temizlik çalışması başlattı. Sabah saatlerinden bu yana kar yağışının etkili olduğu Isparta’da belediye ekipleri ana cadde ve ara sokaklardaki yolları açık tutmak için çalışmalarını sürdürüyor.
 
TRAFİK ÖNLEMLERİ ARTTI
 
Trafik ekipleri de şehrin işlek caddelerinde tedbir alarak sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.
 
Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, yaptığı açıklamada, kar yağışının başlamasıyla karla mücadelede çalışmalarına da başlandığını, tüm mahallelerde kar temizleme çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü söyledi.
 
Karla mücadele çalışmasında 32 iş makinesi ve 200 personelin görev aldığını anlatan Günaydın, çalışmaların ana cadde ve sokaklarda aralıksız sürdüğünü bildirdi.
 
Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alman bilgiye göre, kar yağışının bugün geç saatlere kadar devam edeceği, yarın da aralıklarla süreceği kaydedildi. Yetkililer, şehir merkezinde 5 santim olan kar kalınlığının, Davraz'da 160 santime ulaştığını kaydetti.
 
BATI AKDENİZ'DE DURUM NE?
 
Meteoroloji, Isparta için yayımladığı hava raporunda şu bilgilere yer verdi:
12 OCAK PERŞEMBE 2°C
13 OCAK CUMA 3°C
14 OCAK CUMARTESİ 5°C
15 OCAK PAZAR 4°C
Öte yandan Batı Akdeniz Bölgesi hava değerleri şöyle açıklandı:
Isparta ve Burdur: Yoğun kar yağışlı
Antalya: Kuvvetli sağanak
Alanya, Gazipaşa, Manavgat, Anamur: Aşırı sağanak
Antalya'nın yüksek kesimleri: Yoğun kar yağışlı