Balaman Dilek Günaydın, Belediye şirketlerinden maaş alıyor mu?

AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş'ın Belediye kadrosuna alınan 16 kişi ve ISBAŞ'la ilgili iddialarına yanıt veren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, AK Parti'ye Balaman dönemiyle yüklenmişti. Günaydın'ın bu açıklamalarına selefi Hasan Balaman'dan cevap gecikmedi.

Belediye kadrosuna alınan 16 kişinin Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile MHP Meclis Üyelerinin yakınları olduğunu söyleyen AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş'a yanıt veren Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 16 kişinin arasında selefi Hasan Balaman döneminde alınan personelinde olduğunu ifade etmişti.

Başkan Günaydın'ın bu açıklamalarına Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman'dan yanıt gecikmedi. 16 kişilik listede kendi döneminde alınan insanların olduğunu doğrulayan Balaman, "Mustafa Turan ile Elçin Ateşgül'ü ben işe aldım. Doğrudur. Ancak Sayın Günaydın'a şunu sormak isterim. Elçin Ateşgül, kayınbiraderinin gelini olmasa kadroya alır mıydı? Günaydın, her zaman yaptığı gibi kıvırma işlemleri yapıyor. Bu da bir kıvırma işlemidir. Sayın Günaydın'ı her zaman uyarıyorum benimle uğraşma diye. Ama hala benimle uğraşıyor. Yatıyor kalkıyor Hasan Balaman bir tay düşse Hasan Balaman'dan bilecek. Benimle uğraşacağı yerde gitsin Ispartalılara hizmet etsin" dedi.
 
Balaman'ın gündeminde MHP Merkez İlçe Başkanı Ramazan Pala, Ülkü Ocakları eski Başkanı Aziz Şencan ve Günaydın'ın kayınbiraderi Mehmet Ateşgül'ün ISBAŞ şirketlerinden maaş aldığı yönündeki iddialarda vardı.
 
Konuyla ilgili Belediye Başkanı Günaydın'ın bu açıklamalarına da değinen Balaman, "Rahat rahat ben bunlara maaş veriyorum diyor. Tamam kanunen hiçbir sakıncası olmayabilir ama siyasette etik diye bir şey vardır. Bu da etik açıdan yanlıştır. Bende kendi dönemimde işe alımlar yaptım. Ancak eşimin, AK Parti İl Başkanımızın, Gençlik Kolları Başkanımıza veya partilimize maaş bağlamadım. Allaha şükür bizim sicilimiz temiz.
 
Aynaya baksın beni değil kendi-ni görecektir. Konuşmasında Yusuf Dede, Mehmet Akar ve Mustafa Taşkaya'yı soruyor. Bunları bilmiyor galiba. Mustafa Taşkaya kendisinin Başkan Yardımcısıdır. Yusuf Dede'de dönemin Sav Belediye Başkanıdır. Zaten Sav Belediyesi de ISBAŞ'ın ortaklarındandır. Aynı şekilde Mustafa Akar'da Gökçeli Belediye Başkanıdır. Orası da ISBAŞ'ın ortağıdır. Bunları bilmeden ipe sapa gelmez bir şekilde konuşuyor" diye konuştu.
 
Konuşmasının sonunda Başkan Günaydın'a çarpıcı sorular yönelten Balaman, "Sizin döneminizde işe alınan Fatma Ayvadana kimdir? Eşiniz Sayın Dilek Günaydın Belediye şirketlerinden maaş alıyor mudur? Hacca gittiniz Allah kabul etsin. Aynı dönemde git-tik. Hacca gittiğinizde belediyeden maaş aldınız mı? Bunları bir açıklayın. Sen açıklamazsan ben Isparta kamuoyuna açıklarım. Hem de belgeleriyle bir-likte" ifadelerini kullandı.
 
Balaman'ın bu açıklamalarına Günaydın'ın nasıl bir cevap verecek.
 
Kanal32