Isparta'da zabıtanın bir haftalık çalışmasıyla adresleri tespit edilen 20 dilenci şehir dışına çıkartıldı.

Isparta Belediyesi, halkın dini duygularını istismar ederek dilencilik yapan şahıslarla ilgili gelen şikayetler üzerine bir çalışma başlattı. Sokaklarda, caddelerde, otogarda dilencileri izlemeye alan zabıta ekipleri, bir haftalık bir çalışma sonrasında dilencilerin kaldıkları adresleri tespit etti.

Adreslere operasyon yapan ekipler, dilenmek için dışarıya çıkan dilencileri yakalayarak şehir dışına çıkarttı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, duygu sömürüsü yaparak insanları kandıran insanlara fırsat verilmeyeceğini söyledi. Günaydın, "Bu tip kişiler insanlarımızın duygularıyla oynuyor.

Bu insanlara yönelik yaptığımız uygulamalarla bu tür durumların önünü almaya çalışıyoruz." dedi. Günaydın, bir haftalık bir takip sonucu şehir dışından gelen 3 minibüs dolusu yaklaşık 20 dilencinin hangi mahallede kaldıklarını takip ettiklerini, daha sonrada ani bir baskınla şehir dışına çıkardıklarını kaydetti.

Günaydın, zabıta ekiplerini bundan sonrada operasyonlarına devam edeceğini belirterek, vatandaşların bu tür şahısları zabıtaya bildirmelerini istedi.