Baro, Antalya'da Bölge İstinaf Mahkemesi kurularak Isparta'nın da bağlanması için 4 milletvekilini göreve çağırdı. Bu çağrıya tek ses şimdilik MHP Milletvekili Korkmaz'dan geldi, mecliste "gavur eziyeti" diye çıkış yaptı.

Adalet Bakanlığı, İdari yargılama kapsamında bölge istinat mahkemeleri oluşturdu. Isparta Barosu, coğrafi olarak uygunluk gerekçeleri sunarak Bölge İsnitaf Mahkemesi'nin birinin Isparta'ya kurulmasını talep etti. Ancak Isparta, Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan da oldu. Bırakın Isparta'yı Antalya'ya bile Bölge İstinaf Mahkemesi kurulmadı. Isparta, Antalya, Burdur ve Afyonkarahisar ile birlikte Konya'ya bağlandı. Daha önce İdare Mahkeme kararlarına Antalya bölgede itiraz eden Isparta, şimdi Konya Bölge İstinaf Mahkemesi'ne gitmek zorunda kalacak.

Isparta Baro Başkanlığı, bu durum üzerine tepkisini ilimiz milletvekillerine yazı göndererek gösterdi ve destek istedi. 4 Milletvekiline gönderilen yazıda Antalya'nın Konya İdare Mahkemesi'ne bağlandığı ve bu durumun yanlış olduğu vurgulandı. Antalya ile birlikte Akdeniz Bölgesi'nde yer alan illerin Konya'ya bağlandığının belirtildiği yazıda Akdeniz Bölgesi için Bölge İdare Mahkemesi yapılanmasının Antalya'da olması gerektiği ifade edildi.

Isparta Barosu'nun 4 milletvekiline gönderdiği bu yazı için tek ses şimdilik MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz'dan geldi. Konuyu TBMM gündemine taşıyan Korkmaz, uygulamayı 'gavur eziyeti' olarak tanımladı.  Korkmaz, "Sayın Bakan, siz de avukatlıktan geldiniz, dolayısıyla avukatların günlük yaşamlarının yoğunluklarını çok iyi biliyorsunuz. Bölgedeki bir avukatın Konya’ya gidip gelmesi duruşma saatlerini de düşünürseniz bir gününün tamamını alıyor, bir günde, birçok davayı takip etmek durumunda kalınıp diğer davalara yetişilemeyince takdir edersiniz ki bu da ciddi hak kayıpları meselesini ortaya çıkarıyor. Sayın Bakanın bölgedeki baroların, avukatların ve vatandaşlarımızın bu haklı talebine soğuk bakmayacağını düşünüyorum ve kendisinden de Isparta’nın istinaf merkezi olarak yeniden kanunda bir düzenleme yapılmasını beklediğimi ifade etmek istiyorum" dedi. Korkmaz, AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel'e de "Isparta Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekilimiz Sayın Recep Özel Bey de bir avukattır. Kendisinden de bu konuyla ilgili etkin, etken bir tutum takınmasını beklediğimi ifade ediyorum" diye seslendi.

Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu, bu durumdan sadece avukatların değil vatandaşların da mağdur olacağını söyledi. Isparta İdare Mahkemesi'nden çıkan sonuca yapacağı itirazın sadece Konya'ya yapılabileceğini belirten Gökmenoğlu, "vekili olmayan tüm Ispartalılar bu durumdan olumsuz etkilenecektir" dedi.