Isparta – Burdur Tabip Odası Başkanı Dr. Cahit Ağçal, Hasta Hakları Kurulu Üyesi Selim Sözer"in "Isparta Devlet Hastanesi"nde dinozorlar var" sözünü kınadıklarını belirterek, “Selim Sözer"in bahsettiği doktorlar, bugün 100 doktorla vermeye çalıştığımız hizmeti 20-25 doktor ile, hafta sonu, yılbaşı, bayram demeden 365 gün, 24 saat üstelik branş polikliniği yanında acilde de kendi branşları dışındaki hastalara bakarak hizmet vermişlerdir” dedi. 

Hekimlik mesleğine atılan ilk günden ölünceye kadar her hekimin özellikle acil durumlarda mesleğinin gereğini yapmasının bir kanuni zorunluluk olduğuna değinen Başkan Ağçal, kanunların hastaya müdahale konusunda hekimlerin eski, yeni, emekli gibi kategorilere ayırmadığını dile getirdi. 

Hasta Hakları Kurulu Üyesi Selim Sözer"i doktorlara söylediği sözlerden ötürü şiddetle kınadıklarını belirten Başkan Ağçal, Sözer"in Hasta Hakları Kurulu üyeliğinden istifa etmesi gerektiğini belirtti. 

Hekimliğin sadece teorik bilgi edinilmeyen kendine özgü usta-çırak ilişkisi gerektiren bir meslek olduğuna dikkat çeken Başkan Ağçal, “Deneyim ve tecrübe arttıkça daha değerli hale gelen bu hekim grubunu dinozor diye nitelemek, öncelikle bu güne kadar yapılan emeğe saygısızlıktır” dedi. 

Isparta-Burdur Tabip Odası Başkanı Cahit Ağçal, Selim Sözer"in doktorlar ile ilgili olarak yaptığı dinozor benzetmesini kendisine aynen iade ettiklerini sözlerine ekledi.

Selim Sözer Ne Demişti " Devlet Hastanesinde dinozorlar var. Onlar gittiğinde bu sorun çözülecek. Eski doktorlar, hastaları hep dövmüş, azarlayıp, kovmuş” 

Haber32 Yorumu:
Bazı Doktorlarımız kendileri sürekli asil olarak kabul ediyorlar, tabiki makama gelen Hastalanmış, binbir zorlukla hastaneye gelebilmiş garip halk azar da işitiyor, dayak yiyor, fırçada. Hastaneye giden hasta ile doktor diyologları ise Modern Türkiye manzarasına hiç mi hiç yakışmıyor.
Doktor : Neyin var ?
Hasta : Boğazlarım Ağrıyor doktor bey/hanım
Doktor : Eline tahtadan diyebilirz ama tahtada değil ne olduğu belli olmayan o çubuğu hastanın ağzına sokuyor...
Doktor : Aaa de bakayım ..
Hasta : aaaa
Doktor : aç ağzını açççç ne bu yahuu
Hasta : auuaaaauu
Doktor: Bişeyin yok senin (dövsendin oracıkta bari hastayı)
Hasta : sessizce kalıyor
Doktor : Şu ilaçları kullan geçer ( Bu ilaçlar nedir? Ne değildir? Anlat Hastaya bu ilacı yazıyorum bunun birde şu şekilde muadili var onu da yazabilirim de. Kısacası hastanın hastalığının ne olduğu söyleki hasta bilsin ne olduğunu...)
Hasta : Tamam
Eczası : Reçeteye bakar. Olm Augmentin var mı bak bakayım.
Kalfa : Abi augmentin bid 600  kalmamış.
Eczacı : Boşver Amoklavin bid 600 ver.
Eczacı : Bu ilaçları günde şu kadar şu şekilde kullanacaksın:
Hasta : Bu ilaç mı. Reçetede yazan sanki farklı gibi.
Eczacı : Önemli değil o ya bu zaten bunun muadili bişey olmaz bişey olmaz.
Hasta : Kredi kartımla ödeyeceğim.
Eczacı : İçinden ( zaten para verseniz şaşardım)
Hasta : Oh be bu kezde ölmedik ...

Evet sizler için özetlemeye çalıştık. Muadil ilaçları kullanan hasta vatandaş tabiki tedavi olamıyor. 2 ay sonra yine aynı şikayetten Doktora gidiyor.

Şimdi Bizde Tabib Odasına Soruyoruz : Neden Muadil ilaç (zorunlu olmadığı durumlar dışında) yazılmasına tepki göstermiyorsunuzda Selim Sözerin sözlerine tepki gösteriyorsunuz. Önce Kendi Evinizin önündeki çöpleri toplamanız gerekmi yormu?

Haber Isparta Gülses - Yorum Haber32