Gelendost Belediye Başkanı ve EKO-BİR Başkanı Mehmet Sezgin, DSİ’nin gölün biyometrik haritasının çıkarılması için çalışma başlattığını açıkladı. Sezgin, şöyle devam etti:

“EKO-BİR olarak yine aynı zamanda daha elimiz geniş olduğu için 82 yerleşim yerine hitap ettiğimizden dolayı özel idare içimizde, Uluborlu, Senirkent, Yalvaç, Gelendost, Eğirdir ve Sarıidris Belediyesi içimizde olduğu için daha geniş bir potansiyel ve daha geniş bir ses getirme özelliğine sahip olduğumuzu belirterek EKO-BİR’in çalışmalarına biraz daha ağırlık veriyoruz. Tabi bu çalışmaları yaparken sahada gözlemlediğimiz olaylar da var. Dün biz yine sahadaydık. Hala daha çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şu anda Hoyran Gölü’nün biyometrik haritaları DSİ tarafından ihale edildi.

Eğirdir Gölünün komplesi ihale edildi ama Hoyran Gölü’nden başlandı. Dipteki olan özellikle çamurlanma tabakalarının ölçümleri ve net sonuçta göl ne aşamada biyometrik haritalardan bunu göreceğiz. İnşallah dün görüştüğümüz insanlar 30 gün içerinde bunu rapor haline getireceklerini söylediler. İnşallah bu çalışmayla Hoyran Gölü’nden bazı verileri alacağız. Eğirdir Gölü’nün en kirli etken bölgesi Hoyran bölgesi. Büyük Kabaca Pupa Çayı dediğimiz çaydan gelen bölgeden. O yüzden orası biraz daha önem arz ediyor. Siz, Eğirdir bölgesinden olmanızdan dolayı ve Eğirdir Gölüne konum bakımından göle daha sıfır olmasından dolayı belki de bazı konulara vakıf değilsiniz. EKO-BİR’in botu veya Tarım ilçede Süleyman Can’ların yaptığı çalışmalarda artık daha önceden kolaylıkla gidebildikleri yerlere şimdi gidemez konumlara geldiler.”