Dr. Sadık Yağcı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde (ADSM) görev yapan Diş Hekimi Uğur Emre Karaturgut’un yargı zaferi. Sırası geçtiği için tekrar numara almasını istediği hastası C.Y.’nin kendisine ‘….şerefsiz…’ şeklinde hakaret ettiği iddiası ile Yargı’ya giden Diş Hekim Uğur Emre Karaturgut, davayı kazandı.

            3 ay önce görev yaptığı sırada, C.Y.’ye kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle şikâyetçi olan Diş Hekimi Uğur Emre Karaturgut, Isparta Aslive Hukuk Mahkemesi’nde görülen davayı kazandı. Mahkemenin karara bağladığı hakaret davasında, Diş Hekimine ‘Şerefsiz’ diyen C.Y.’nin 7 bin TL idari para cezasına çarptırıldığı bildirildi.

SIRASI GEÇTİĞİ İÇİN İÇERİ ALINMAYINCA…

            Edinilen bilgiye göre olay, 2011 yılı Kasım ayında yaşandı. Sırayla tedavi yapılan kliniğin bekleme koridorunda sırası geldiğinde çağrılan C.Y.’nin orda olmadığını gören yetkililer, bir sonraki hastayı tedaviye aldı. Aradan dakikalar geçtikten sonra kliniğe gelen C.Y.’ye içeri girmek istedi.

Sırasının geçtiğinin söylenmesiyle sinirlendiği belirtilen C.Y. iddiaya göre, kendisinin tedavisinin yapılmasını isteyerek, koltukta oturan hastaya ‘kalk oradan’ bile dedi.

ŞEREFSİZ DEDİ, 7 BİN TL CEZAYA ÇARPTIRILDI!

            Daha sonra, klinikteki yetkililere de ateş püsküren C.Y. isimli hasta, kendisini tedavi edecek olan Uğur Emre Karaturgut’a dönerek ‘Şerefsiz……’ dedi. Bunun üzerine yetkililer güvenlik çağırdıktan sonra polise verdi. Bütün hastaların gözü önünde cereyan eden olay sonrasında Dt. Karaturgut, Gülistan Polis Merkezi’ne giderek, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle C.Y.’den davacı ve şikayetçi oldu.

3 AY SÜREN 2. DURUŞMADA KARARA BAĞLANDI

            Yargı’ya intikal eden olayın, 18 Ocak 2012’de görülen 2. duruşma sonrasında karara bağlandığı bildirildi. Mahkemenin 3 içinde 2 duruşma sonrasında hızlı bir şekilde, olayı karara bağladığı aktarıldı.

Mahkemenin verdiği karara göre, C.Y.’nin 7 bin TL idari para cezasına çarptırıldığı belirtilirken, Dt. Karaturgut’a tazminat davası açma hakkı doğduğu öğrenildi.

TEŞEKKÜR YERİNE HAKARET GÖRDÜ!

            Öte yandan edinilen bilgiler doğrultusunda, olayın gerçekleştiği Merkezdeki bir teknisyenin, günde en az 40 hastayı tedavi edildiği öğrenildi.