Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program, SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Sorumlu Hemşiresi Sevgi Yavuz’un konuşmasıyla başladı. Yavuz, her daim büyük bir özveriyle çalışan hemşirelerin “Hemşirelik Haftası”nı kutladı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğrenci Temsilcisi Gül Şahbudak ise hemşirelik mesleğinin öneminden bahsederek hemşire dayanışmasından bahsetti ve öğrenci olarak meslek adına neler yapılabilir gibi konuları katılımcılarla paylaştı.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Hasan Ataç da hemşirelerin her daim büyük bir özveriyle mesleklerini icra ettiklerini dile getirerek tüm hemşirelerin haftasını kutladı.



Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Türkkahraman da Fakülte olarak böylesine güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmasının devamında hemşirelerin büyük bir gayretle çalıştığını dile getiren Türkkahraman, yapılan araştırmalara göre Türkiye’de 149 bin hemşire bulunduğunu Avrupa standartlarına göre bu sayının artırılması gerektiğini söyledi.



Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Numan Tamer ise “Hemşirelik Haftası”nın oluşumu hakkında bilgi vererek hemşirelik gibi kutsal bir mesleğin bir ayağının yurtdışında bulunması gerektiğini söyledi. Hemşirelik haftasında aynı zamanda hemşirelerin sorunlarının da ele alınması gerektiğini belirtti.



Açılış konuşmalarının ardından hemşirelik müzesine katkıda bulunan Eğirdir Kemik ve Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi İbrahim Etli’ye ve Diş Hekimliği Hastanesinde 15 yıldır görev yapan hemşirelere plaket verildi.



“Geçmişten Günümüze Hemşirelik Liderleri ve Kıyafetleri” temalı bir defilenin de sunulduğu programda daha sonra Türkiye’de ilk defa SDÜ Diş Hekimliği Fakültesinde bulunan “Hemşirelik Müzesi  ve Çocukların Gözüyle Hemşirelik” konulu serginin açılışı yapıldı.



Etkinlik, bilimsel ve sosyal programlarla 15 Mayıs Perşembe gününe kadar devam edecek.