Saadet Partisi Milletvekili Adayı Cevat Gençay ve beraberinde ki heyet Isparta Ziraat Odası Başkanlığını ziyaret etti. Gençay gazetecilere yaptığı açıklamada ” Maliyet pahalı olduğu için bütün ürünler dışarıdan geliyor. Dışarıdan gelen ürünlerle bizim ürünlerimizi karşılaştırırsak biz yeniliriz” dedi.

'Dışarıdan gelen ürünlerle bizim ürünlerimizi karşılaştırırsak biz yeniliriz”

Genel seçimlere sayılı günler kala partilerde ziyaretlerini artırıyor. Saadet Partisi Milletvekili Adayı Cevat Gençay “Çifti Haftası” gününü kutlamak için Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk’u ziyaret etti. Tarımda çitçinin kota problemi yaşadığına dikkat çeken Gençay, “Kotanın kalkması gerek köylü istediği kadar ürün ekmeli. Maliyet pahalı olduğu için bütün ürünler dışarıdan geliyor. Dışarıdan gelen ürünlerle bizim ürünlerimizi karşılaştırsak biz yeniliriz “dedi. İhracat yaptığımız ülkelerle de aramızın bozulduğunu ifade eden Gençay,”Bizim bu ülkelere ürün satamadığımız için köylü mağdur. Köylü para kazanamıyor. Daha sonra köylü bankaya gidiyor. Kredi kartı alıyor. Borcunu ödeyemiyor. Başka bankaya gidip bir kredi kartı daha alıyor diğer borcunu borç ile ödemeye çalışıyor. Bunun sonucunda tarla ipotek altına alınıyor. Biz meclise girersek bunlara çözüm üreteceğiz ”dedi.

Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, sektörün problemleri çok. En son don olayı ile karşı karşıya kaldık. Devlet tarafından yaralar sarılmaya çalışılıyor. Maliyet pahalı, satış ucuz. Herkes üretmeye çalışıyor. Bizim sizden istediğimiz siz Ankara’ya gittiğiniz zaman bizleri unutmayın ”dedi.