Konferansa İl Müftüsü Bayram ŞAHİN, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri,  din görevlileri, müftülük çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, İl Müftüsü ŞAHİN, “uzaktan yakından programımıza teşrif eden tüm konuklarımızı Allah’ ın Rahmeti Bereketi ve Feyzi ile selamlıyorum.” dedi.

Konuşmasına şöyle devam eden ŞAHİN; “Bugün “Biz Bir Aileyiz” başlığı altında bir aile toplantısı düzenliyoruz. Bu başlığı önemsiyor ve bu başlığa bir ad vermek istiyorum. Bu başlığın adı “Diyanet” tir. Bu başlık ile kastettiğimiz,  Diyanet ailesi, Diyanet çalışanı, Diyanet Mensubu olmak demektir. Sözü fazla uzatmadan değerli hocamız Bünyamin ALBAYRAK Hocamızı kürsüye davet etmek istiyorum.” dedi.

Program kapsamında “Biz Bir Aileyiz” temalı bir konferans veren Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak şunları kaydetti: “Diyanet olarak 150 bin kişilik bir aileyiz, Millet olarak 82 milyon, Ümmet olarak 2 milyar, Hz. Adem' in çocukları olarak 10 milyara yakın bir aileyiz. Konferansımız boyunca aile ve öneminden bahsedeceğiz.

Günümüzde sosyal medyaya yüklenen bir bilgi, fotoğraf veya video, yüklendikten sonra bizim değil tüm dünyanın olmuştur. Sosyal medyayı gereği gibi kullanamamak, bu ümmetin başına bela olmuştur ve olmaya devam edecektir. Bizlerin, yani bu necip milletin aile gibi çok önemli bir değeri var. Bu değer sosyal medya ile çok şiddetli bir şekilde tehlike altındadır. Bu tehlike sadece sosyal medya ile değil, çeşitli medya programları ile de olmaktadır. Ümmet olarak bunlara dikkat etmeliyiz. 

Albayrak “Aile Nedir” sorusuna değinerek, Kur’an- ı Kerimden cevaplar verdi; “Aile nedir? Diye sorduğumuzda Kur’an-ı Kerim bizlere Duha Suresi 8. Ayette Peygamber Efendimize dediği gibi mealen “Seni ihtiyaç içinde bulup da zengin etmedi mi?” diye cevap veriyor. Yani aile demek zenginlik demek, bir iken iki olmak demek. Yine Bakara suresi 187. Ayet-i Kerimesinde mealen “Onlar, size örtüdürler, siz de onlara örtüsünüz.”, yani erkekler kadınların, kadınlarda erkeklerin birer örtüsüdür, elbisesidir. Örtü nedir diye soracak olursanız, örtü insanın kusurlarını eksiklerini gizleyen kapatan demektir. Aile de tıpkı bunun gibidir.”

Albayrak konuşmasının sonunda aileyi ayakta tutan “Sevgi, Saygı, Sadakat, Samimiyet, Sabır, Sohbet” gibi kavramları açıklayarak konuklara aktardı.

Konferans hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.