Projenin Adı:   HAYDİ, ÇOCUKLAR CAMİYE

Projenin Konusu: İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin Sömestr tatilinde 11 gün boyunca beş vakit namazı cemaatle kılması.

Projenin Hedefi: Geleceğimiz ve gözbebeğimiz yavrularımızın manevi değerlerini kazanmalarına katkıda bulunmak amacıyla namaz kılma alışkanlığını kazandırmak.

Proje ile din görevlilerinin rehberliğinde dini, ahlaki ve milli değerlere sahip bir neslin gelişimine katkı sunulması, gençlerin çağın getirdiği zararlı alışkanlıklardan korunması ve onların birilerinin kendilerini düşündüğü, kendileri için bir şeyler yapmaya çalıştıkları düşüncesine sahip olmalarının sağlanması amaçlanmıştır.

Projenin Amacı: 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı sömestr tatilinde çocuklarımızın dijital bağımlılık ve çağın getirdiği muhtemel zararlı alışkanlıklardan korunması.

Her bir camimizde çocuk ve gençlerimizin camiye gelmelerinin sağlanması.

a. Görevlilerimizin Cami muhitlerindeki çocuk ve gençlerimizle temasa geçerek din ve kültürünü öğrenmelerine katkıda bulunması.

b. Camilerimiz aracılığıyla yürütülecek çalışmalarda, halkımızın duyarlılık seviyesinin artırılması.

c. Camilerimizin gençlerin ilgi alanına girecek sosyal ve kültürel faaliyetlerin de yapılabildiği mekanlara dönüştürmesi ve bu noktada toplumsal duyarlılık kazandırılması,

d. Cami görevlilerimiz ile yürütülen faaliyetler çerçevesinde camilerin gençlik üzerinde daha etkin hale getirilmesi ve muhatap kitlesinin gençleştirilmesi,

Projeyi Yürütecek Kurum: Isparta İl Müftülüğü

Projenin Uygulanmasında Yardım Alınacak Kurumlar:

Isparta Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, TDV Isparta Şubesi, Yardımda bulunmak isteyen bütün özel ve tüzel kişiler.

Projenin Uygulanma Tarihi Başlangıç: 21.01.2019 Bitiş: 31.01.2019

Projenin en önemli aşamalarından birisi kurulan bağlantının devam ettirilmesi ve düzenli bir yapıya kavuşturulmasıdır. Zira böylesi çalışmalarda muhatabın psikolojik durumu da göz önüne alındığında özellikle yapılan çalışmanın süreklilik arz etmesi, kişide kendine güvenin oluşması dikkat edilmesi gereken bir husustur.

PROJE UYGULAMA TAKVİMİ 

Proje üç aşamalı olarak uygulanacaktır.

I.Aşaması

 21.01.2019 tarihine kadar duyuruların yapılması  

II.Aşaması                

21.01.2019 -31.01.2019 tarihleri arasında proje uygulanacaktır.

 
01.02.2019 tarihinde Öğle namazından sonra yapılacak bir programla ödüllerinin verilmesi

PUANLAMA SİSTEMİ

Projenin odak noktasını namaz oluşturmaktadır. Katılımcılar namaz kılarak ve belirlenen kategorilere göre sureleri ezberleyerek puan kazanır. Sure puanları namaz puanlarında eşitlik olması durumunda dikkate alınacaktır. Dua ve sure ezberi hem farkındalık hem de birinciyi belirlemede ayırt edici unsur olarak kullanılacaktır. Her katılımcıya özel namaz takip çizelgeleri oluşturulur ve cemaatle kıldıkları her vakit nazmına karşılık puan kazanır. Çocuklar ezberlediği sureleri her vakit görevliye verebileceği gibi görevlinin belirlediği bir vakitte de verebilir.

Çocuklar başka bir camide de cemaatle namaz kılabilir. Bu durumda namaz kıldığı camideki görevliyle görüşerek devamlı gittiği camideki görevliye bilgi vermesi sağlanacaktır. Kendi görevlisine bilgi verilmesini sağlamadan camiden ayrıldığı takdirde sorumluluk çocuğa aittir.

Kategoriler


A Kategorisi: 6-7-8-9-10 yaşları

B Kategorisi:11-12-13-14 yaşları

C Kategorisi:15-16-17-18 yaşları

Vakitlere göre namaz puanları

            Sabah Namazı:         10 Puan

            Öğle Namazı  :          5 Puan

            İkindi Namazı:          5 Puan

            Akşam Namazı:        5 Puan

            Yatsı Namazı  :         8 Puan

            1 Sure:                       1 Puan

            1 dua  :                       1 Puan

ÖDÜLLER
Katılan her Cami her kategoride

Birincilerinine :150 TL
İkincilerine      :100 TL
Üçüncülerine  : 50 TL
Projeye katılan her öğrenci imkânlar ölçüsünde ödüllendirilecektir.