Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) Isparta'nın doğalgaz hattı lisansını 30 yıllığına alan Torosgaz AŞ'nin Genel Müdürü Oktay Küp, iki yılda Isparta'ya 23 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını söyledi.

     Küp, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl yaz mevsimi boyunca İstiklal, Kepeci, Davraz mahalleleri ile Eğirdir Yolu üzerinde çalıştıklarını ve buradaki doğalgaz hatlarının tamamlandığını belirtti. Bu bölgelerde 4 bin 300 konuta doğalgaz altyapısı gittiğini ve 20 Ekim itibariyle gaz vermeye başlayacaklarını dile getiren Oktay Küp, ''2007 yılından bu yana Isparta'ya 23 milyon dolarlık yatırım yaptık. Toplam 10 mahallede 25 bin konuta doğalgaz altyapısını götürdük. Abone sayımız ise 5 bin 250. Bunun 3 bin 250'si konut, 2 bin 100'ü ise kamu kurum ve sanayi kesimi'' diye konuştu.

     Isparta'da doğalgaza ilgisizlik olduğunu savunan Küp, hedeflerinin bu yıl sonuna kadar 10 bin abone iken şu ana kadar abone sayısının 5 bin 250 olduğunu kaydetti. Isparta'nın hava kirliliği sıkıntısı yaşadığını hatırlatan Küp, ''Anadolu'nun her yerinde doğalgaza büyük ilgi var ama Isparta'da insanlar doğalgaza ilgisiz. Oysa öncelikle Isparta'nın doğalgaza geçmesi gerekiyor. Çünkü ciddi bir hava kirliliği yaşıyor'' dedi.

     Doğalgazın tasarruflu olduğunu belirten Oktay Küp, doğalgaz abonelerinin genellikle orta ve düşük gelirli kesimden oluştuğunu ve bunun da doğalgazın ne kadar avantajlı olduğunu gösterdiğini kaydetti.