Bugün AKP İl Binasında yapılan toplantı ile müjdeli haberi veren Milletvekili Emin Bilgiç ve Belediye Başkanı Hasan Balaman, doğalgazın bir kısmının Ramazan Bayramından sonra geleceğini söyledi. İhaleyi alan şirketin içindeki sorunları aştığını belirten milletvekili Bilgiç” bir müjdeyi halkımıza vermek istiyorum.

 

Doğalgaz için gerekli ihale bundan 1 sene önce yapılmış ve ihaleyi alan Sertan firması içinde yaşadığı sorunlar nedeniyle çalışmalara başlayamamıştı. Ama firma içindeki sorunları aştı ve Ramazan Bayramından sonra kalan yerden doğalgaz çalışmalarına başlayacaklar. 30 yılın doğalgaz dağıtım belgesi alındı. Çalışmalar esnasında doğal olarak sıkıntılar yaşanacak. Ancak bunlara katlanmamız gerekiyor. Tabi Belediyemiz bu sıkıntıların yaşanmamamsı için önlemlerini alacak.

 

Isparta Türkiye"nin en güzel yaşanabilir şehridir. Ancak kışın yaşanan hava kirliliği vardı. Bu sorunu da doğalgaz ile halletmiş olacağız” dedi. Belediye Başkanı Hasan Balaman Isparta"da kullanılacak olana doğalgazın İstanbul"da kullanılan doğalgazdan daha ucuza olduğuna dikkat çekerek “ uzun zamandır doğalgaz için hummalı bir çalışma başlatmıştık ve çalışmalar son noktaya geldi. Sertan firması Torosgaz adı altında dağıtım şirketi kurdu. Şirket şantiye yerini kiraladı.şimdi şirket kendi içinde yönetimi oluşturacak. Belediyede nüfusa göre kendi içinde yönetim ve denetim kurulu üyesi oluşturacak. Önümüzdeki hafta üniversiteye doğalgaz verilebilecek. Bu yıl çok az yere doğalgaz verilebilecek. Ancak önümüzdeki yıl Isparta"nın %60-70"ine doğalgaz verilebilecek. Bizde bu çalışmalara belediye olarak destek olacağız. Bu çalışmalarımızı muhtarlar beraber yürüteceğiz. Bu sayede muhtarların yardımı ile abone çalışması yapılacak.

 

Hangi mahalleden daha çok abone çıkarsa o mahalle doğalgaz için öncelikli olacak. yani doğalgaz çalışmaları o mahallede daha önce başlayacak. Vatandaşlarımızın doğalgaz çalışmalarının başlaması ile birlikte ulaşımın aksayacağı kaygısındalar. Ancak doğalgaz kanalları su kanalları gibi büyük değil. Çok ufak yani onun makinesi var geliyor ve yolu 1 metre kadar kesiyor. İçine de yaklaşık 20 santimetrelik borular döşenecek. Yani halkımızın kaygılanmasına gerek yok” dedi.