AK Parti Isparta İl Başkanı Kurt, Mehmet Tönge Mahallesi"nde ISMEK binasının açılışında yaptığı konuşmasında mahalleye kısa zamanda doğalgaz getirileceği müjdesini verdi.

   Ev hanımlarına ve işsiz gençlere iş alanı oluşturmak amacıyla Isparta Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan ISMEK kurslarına halkın yoğun ilgi göstermesi, yetkilileri harekete geçirdi.

   Her gün yeni bir kurs açılırken, kursların yapıldığı Halı Sarayı Kültür Merkezi"nin kendilerine uzak olmasından dolayı katılamayanlar için de mahallelerde kurs yerleri açılmaya başlandı.

  Isparta Belediyesi Başkanı Hasan Balaman, AK Parti Isparta İl Başkanı Haydar Kemal Kurt, Belediye Başkan Yardımcıları, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mevlüt Avcu ile halkın katılımı ile Mehmet Tönge Mahallesi"ndeki kurs binası geçen cumartesi günü saat 14.00"de hizmete açıldı.

MAHALLE DOĞALGAZA KAVUŞACAK

 AK Parti Isparta İl Başkanı Haydar Kemal Kurt, şehrin her köşesine hizmet götürme noktasında yerel ve genel iktidar olarak gayret sarf ettiklerini belirterek, Mehmet Tönge Mahallesi"nin doğalgaza önümüzdeki aylarda kavuşacağını söyleyerek kursun hayırlı olmasını diledi.

 İLK MEHMET TÖNGE"DE AÇILDI

 İlk olarak Mehmet Tönge Mahallesi"nde uygulanan yeni proje sayesinde şehir merkezine uzakta kalan mahallelerde uygun bina bulunması durumunda ISMEK Kursları açılacağı dile getirildi. Isparta Belediyesi Başkanı Hasan Balaman, gül kokulu mum, sabundan meyve yapma, hat, diksiyon, yabancı dil, kumaş boyama, dikiş-nakış, iğne oyası, yabancı dil, kilimcilik, bilgisayar gibi bir çok alanda bugüne kadar değişik dallarda kurs açtıklarını ve bu kurslara halkın özellikle de hanımların yoğun ilgi gösterdiğine değindi.

ÇALIŞMA AZİMLERİNİ ARTTIRIYOR

 Kurslara halkın teveccüh göstermesinin kendilerini sevindirdiğini dile getiren Başkan Balaman, yapılan bir hizmetin işe yaradığını görmenin de çalışma azimlerini artırdığını dile getirdi. ISMEK kurslarını Halı Sarayı Kültür Merkezi binasında yapıldığını kaydeden Başkan Balaman, “Ne var ki bazı mahallelerimizin buraya uzak oluşu burada yaşayan kardeşlerimizin bu fırsatlardan yararlanmasına engel teşkil ediyordu. Gerek halk günlerinde olsun gerekse bizzat cep telefonumu arayarak hanım kardeşlerimizden bu kursların yaşadıkları yerde de açılması yönünde talepler aldık.

 Mehmet Tönge Mahallesi"nde uygun bir yer bularak cumartesi günü ilk kursumuzu açmış olduk. Önümüzdeki günlerde uygun yerler buldukça bunu diğer mahallelerde de açacağız. Halkımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu. Kursun kurdelesi mahalle hanımları ve Belediye Başkanı Hasan Balaman"ın eşi Havva Balaman tarafından kesilerek hizmete açıldı.