Yılbaşından sonra doğalgaz fiyatlarının zamlanacağı söylentilerine Torogaz Genel Müdürü Küp noktayı koydu ve Ispartalıları rahatlattı.

Isparta'da yaşanan insanların kullandığı doğalgazın fiyatlarının 1 Ocak 2013 itibariyle % 25 oranında zamlanacağı iddialarına Torosgaz Genel Müdürü Oktay Küp'ten sevindirici cevap geldi.

Torosgaz Genel Müdürü Oktay Küp, söylentilerin doğru olmadığını belirterek, Isparta ve Burdur'da kul
lanılan doğalgaz fiyatının 2014 yılı sonuna kadar değişmeyeceğini müjdeledi.

Küp, Isparta - Burdur bölgesinin doğalgaz fiyatının 2006 yılından itibaren 8 yıl sabit olduğunu belirterek şu bilgileri verdi:

"2014 sonuna kadar fıvat değişmeyecek"

Küp, Isparta - Burdur bölgesinin doğalgaz fiyatının 2006 yılından itibaren 8 yıl sabit olduğunu belirterek şu bilgileri verdi:

BizTiyatı biz değil, BOTAŞ'ın fiyatlarına göre   EPDK (Enerji Piyasası Denetleme Kurulu) belirliyor. Buna göre Isparta'nın kullandığı doğalgaz fiyatı 8 yıl sabit. Yani 2014 yılı sonuna kadar fiyat değişmeyecek, zam söz konusu değil.

2014 yılından sonra ise fiyatlar her yıl yatırım ve kullanım oranına göre değişecek. Vatandaşlarımız şunu kesinlikle bilsinler ki, 2014'ten  snra zam gelse bile öyle afaki- uçuk fiyatlar olmaz.
 

İhaledeki fiyat 2014 yılında sona erecek. Bundan sonra da zam değil, tarife yeniden belirlenecek. Vatandaşlarımız kesinlikle söylentilere kulak asmasınlar. Yeniden altını çizelim, fiyatları bizler değil, EPDK belirliyor." Genel Müdür Küp, Torosgaz olarak Isparta ve Burdur'a en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını ve abone sayısında hedeflerine ulaştıklarını söyledi.

Küp, Isparta'nın hava kirliliğini önlemesinin tek yolunun doğalgazın kullanma oranının yükselmesi olduğunun da altını çizdi.