- KALP HASTASI KADIN BEBEĞİNİ SAĞLIKLI ŞEKİLDE DÜNYAYA GETİRDİ
- ISPARTA'DA DOKUZ YIL SONRA ANNE OLMA HEYECANINI YAŞAYAN VE DOKTORLARIN UYARILARINA ALDIRMAYAN KALP HASTASI KADIN, BEBEĞİNİ SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE DÜNYAYA GETİRDİ

Isparta'da, dokuz yıldır annelik özlemi çeken kalp hastası kadın, doktorların "çocuğu almamız lazım yoksa öleceksin" uyarılarına aldırmadan bebeğini sağlıklı bir şekilde dünyaya getirdi.


Her ikisi de görme engelli olan Arif-Alime Yeşilyurt çifti, çocuk sahibi olabilmek için verdiği mücadelede birbirlerini kaybetmeyi bile göze aldı. Yeşilyurt çiftinin çocuk hayali dokuz yıl sonra gerçeğe döndü. Ancak gündüzleri az görüp geceleri göremeyen tavukkarası hastası 27 yaşındaki Alime Yeşilyurt'un kronik kalp rahatsızlığı bu hayalin gerçeğe dönüşmesinde engel olarak görme engelli çiftin karşısına çıktı.


Doktorların "Bebeği almamız lazım, öleceksin. Dünyanın neresine gitsen sen de bebek de yaşayamazsınız" uyarıları anne adayı Alime Yeşilyurt'u anne olma isteğinden vazgeçiremedi. Görme engelli kadın "Ben ölebilirim ama bu çocuk dünyaya gelecek" diye gösterdiği kararlılığa görme engelli olan eşi belediye işçisi Arif Yeşilyurt da destek verdi. Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde takip altına alınan anne adayı, sağlıklı bir doğum yaptı. Kendisi de üç gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren kadın
tehlikeyi atlattı. Şimdi anne de 'Cahit Umut' adı verilen bebeği de sağlıklı bir hayat sürüyor.

AMELİYAT ÜÇ SAAT SÜRDÜ
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 77 gün boyunca kontrol altında tutulan Alime Yeşilyurt'un doğumu üç saat süren operasyonla tamamlandı. Görme engelli kalp hastası Alime Yeşilyurt'un bebeği sağlıklı bir şekilde dünyaya getirildi. Bebek kuvöze ihtiyaç duyulmadan servise kaldırıldı. Zor bir doğum geçiren anne yoğum bakıma alındı. Genç anne, önceki gün yoğum bakımdan çıkarıldı. Anne ve bebeğinin bugün taburcu edilmesi bekleniyor.