CHP İl Başkanlığının konuğu Tabipler Odası Başkanı, SDÜ Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Çocuk Cerrahisi Doktoru İlker Büyükyavuz'du. Büyükyavuz tarafından  partililere 'Sağlıkta dönüşüm mü, Sağlıkta çöküşüm mü?' konulu konferans verildi. 
 
BÜYÜKYAVUZ; "AİLE HEKİMLİĞİNE GÖSTERİLEN 
HASSASİYET SAĞLIK OCAKLARINA GÖSTERİLMİYOR" 
Daha sonra kürsüye gelen ve konferansına başlayan SDÜ Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Çocuk Cerrahisi Doktoru İlker Büyükyavuz da konuşmasında; "Hükümetin sağlıkta yaptığı uygulamaları en iyi şekilde halka anlatarak oylarını artırdığını hepimiz biliyoruz. Oysa, biz bu sağlıkta dönüşümün içine bakacak olursak, gerçeklerin hiçde öyle olmadığını görürüz. Bilindiği gibi sağlıkta dönüşüm hareketleri 1980'li yıllarda başlayıp daha sonra özelleştirmelerle devam ederek gönümüze kadar gelmiştir. Bu doğrultuda bir çok sağlık kuruluşu özelleştirilmiş ve Sağlık Ocakları gibi bir çoğuna da aktif özelliğini kaybettirilmiştir. Kısacası, sağlık hizmetleri çeşitli basamaklara ayrılarak basamaklar arttıkça tedavi maliyetleri de artmıştır. Bir tarafta aile hekimliğine milyonlarca lira yatırım yapılırken, aynı hassasiyet Sağlık Ocakları için gösterilmemiştir. 
 
"SAĞLIK TAMAMEN MALİYET HESABINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ" 
AKP iktidarı ile birlikte ivme kazanan bu sağlıkta dönüşüm hareketi ile doktorlar bir sisteme sokulmuş ve durum tamamen maliyet hesabına dönüştürülmüştür. Oysa, doktorlar tüccar, hastalar ise müşteri değildir. Olalamaz, olmamalıdır. Ancak, bu sağlıkta dönüşüm uygulamaları ile kâr etmeyen klinikler kapatılarak bir anlamda sağlıkta özelleştirmenin yolu açılmıştır. Ben, yakında Devlet Hastanelerinin de bu süreçte özelleştirileceğini düşünüyorum. Çünkü, son olarak getirilen Sağlıkta Genel Sekreterlik uygulaması bunu göstermektedir" dedi.