Domuz Avcıları 5 BİN TL. Kazanacak.

Eğirdir Kaymakamlığınada 5 Bin TL ödenek gönderilerek Avcılık Belgesi bulunan avcılara domuz avı gerçekleştiren ve kuyruğunu 15 Mayıs 2014 tarihinden itibaren Köylere Hizmet Götürme Birliğine getiren avcılara kuyruk başına 25 TL. ödenecek.

Bu konu ile ilgili az önce Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın YILMAZ başkanlığında toplanan heyet 15 Mayıs 2014 tarihinden geçerli olmak üzere kararlar alacak.

Az önce gerçekleşen toplantıya Tarım İlçe Müdürü Uğur TURGUT, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali DEMİR, Avcılar Derneği Başkanı Ali SARIBOYACI ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Balkırı Köyü Muhtarı Hüseyin İNCE’nin yanı sıra yetkili birimlerin amirleri katıldı.

Domuz  zararlısı ile  mücadele için İl Özel İdaresi tarafından 15 Mayıs’tan itibaren bahçe ve evlerinin yakınlarına gelen domuzları avlayabilecek olan çiftçilerin yanı sıra Ağustos Ayından sonrada Av Sezonunun açılmasından sonra sürek avcıları bu uygulamadan faydalanabilecekler.

Bu tarihler gelmeden avlanmak ise bu uygulama kapsamına girmeyecek. Konu ile ilgili 15 Mayıs’tan sonra tekrart toplanacak heyet gerekli açıklamayı yapacak.



Kemal ERBEN/EĞİRDİR