Isparta’da  ilk kez kentsel dönüşüm modelini  Gülistan Mahallesi'nde ugyulayacak olan  Mustafa Özaydın, ilk kazmayı okulların tatile girmesiyle birlikte vuracaklarını söyledi. Orma Evleri, Sağlık Evleri ve Bayındırlık Evlerini  kentsel dönüyüm yasasından yararlandıracaklarını kaydeden Özaydın, “Sağlık Evleri ile Bayındırlık Evlerini birleştirip 11 bin m2’de tek bir sitede toplamayı düşünüyoruz” bilgisini verdi.

Isparta’da kentsel dönüşüm Gülsitan Mahallesi'nde başlıyor. Yaklaşık 2-3 ay sonra başlaması planlanan çalışmalarda Orma Evleri, Sağlık Evleri ve Bayındırlık Evleri kentsel dönüşümün ilk modeli olacak.

İşi üstlenen Metro Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özaydın, Gülistan Mahallesinde 3 kooperatifle uzun zamandır ilgilendiklerini söyledi.  Özaydın, “Orma Evlerinde 48, Sağlık Evlerinde 60, Bayındırlık Evlerinde ise 16 daire var. Orma evleriyle ön anlaşmayı yaptık. Kentsel dönüşüm firması yıkım kararını çıkardı”  diye konuştu. 

1 MAYIS İTİBARİYLE KİRA YARDIMI ÖDENMEYE BAŞLANACAK 

Öte yandan kararın çıkmasıyla birlikte 1 Mayıs itibariyle kiraların şahıslara yatmaya başlayacağını söyleyen Özaydın, “Evlerde oturanlar da yavaş yavaş çıkmaya başladı. Sağlık Evleriyle de protokolümüzü yaptık. Sağlık evleriyle Bayındırlık evlerini birleştirme düşüncemiz var. Birleştirerek tek bir site yapacağız. Sağlık evlerinde oturanlar okullar tatil olduktan sonra yıkımın başlamasını talep etti. O yüzden buradaki işimizi ağırdan alıyoruz. Eylül-Ekim ayları gibi Sağlık Evleri, Ağustos gibi de Orma Evlerinin yıkımına başlanacak. Tamamen modern, çağın şartlarına uygun, kapalı otoparkı olan 24 saat güvenliği olan, her sitede 2 asansörü olan evler yapacağız” bilgisini verdi 

2 SENE İÇİNDE BİTECEK 

Diğer taraftan yeni yapılacak olan yapıların altının dükkan üstünün ise ev şeklinde olacağını ifade eden Özaydın, “Orma evlerinde cepheye bakan 8 tane dükkan yapıyoruz. Sağlık evleri ve Bayındırlık evlerinde 224 daire ve bunun yanında 13 dükkanı siteden bağımsız yapacağız. Isparta’nın konut anlayışı değişiyor. 2 sene içinde bitirmeyi taahhüt ettik. Devlet 18 ay kira ödeme taahütünde bulunuyor.

Geri kalanı biz ödeyeceğimizi belirttik. Orma evlerinin toplam alanı 8 bin m2, sağlık evleri 9 bin m2, bayındırlık evlerinin alanı da 2666 m2. Sağlık evleri ile bayındırlık evlerini birleştirdiğimiz zaman muaazzam alan çıkıyor. Isparta hakikaten kabuk değiştirecek” şeklinde konuştu.