Isparta İş Adamları Derneği (ISİAD) Türkmen-Türk Dostluk ve Kardeşlik gecesi düzenleyerek, ata yurtla Türkiye arasındaki dostluk bağlarının kuvvetlenmesini sağlayacak. Gökçay mevkiindeki anfi tiyatroda gerçekleştirilecek olan geceye, Türkmenistan'ın en meşhur sanatçıları, Türkmen-Türk koleji öğrencileriyle basın ve kültür camiasından 50 kişilik bir grup katılacak.

    Konuyla ilgili basın toplantısı yapan ISİAD Başkanı Ahmet Tahir Bakal, geceye tüm Ispartalıların davetli olduğunu söyledi. Bakal, "Türkmen-Türk kardeşliğini pekiştirmek ve ata yurdumuzla ülkemiz arasındaki bağları kuvvetlendirmek amacıyla, Türkmen-Türk Dostluk ve Kardeşlik gecesi düzenliyoruz. Bu kapsamda, Türkmen-Türk koleji öğrencilerinden oluşan folklor grubu, Türkmenistan'ın en meşhur sanatçıları, basın ve kültür camiasından oluşan 50 kişilik bir grubu, Isparta'mızda misafir ederek kardeşlik gecesini gerçekleştireceğiz" dedi.

    Program çerçevesinde milli marşlar, Türkmenistan heyeti tarafından resmi heyete Türkmen milli kıyafetinin giydirilmesi, skeçler, şiir, folklor grubu gösterisi, çeşitli dostluk şarkıları ve heyetler tarafından karşılıklı hediyeleşmeler icra edilecek. 10 Eylül Pazar günü yapılacak gece, saat 20.30'da başlayacak. (İhlas Haber Ajansı)