BAŞKAN ÖZMERAL, “DOSYASI HAZIR OLANA RUHSAT HEMEN VERİLİR”

“DEDİKODU VE YALANLARLA HALKIN KAFASINI KARIŞTIRMAYINIZ”

Son günlerde değişik usul ve şekillerde Belediye’yi yıpratmak, zayıf düşürmek için maksadını aşan yalan ve dedikodular Eğirdir halkını rahatsız etmeye başlayınca Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, suskunluğunu bozarak basına açıklama yaptı.

Otogar karşısı Yeşilada Yolu kenarındaki ALTINCANLAR Alışveriş Merkezi’nin yerini boşaltılması ve aynı yerde KOLANCILAR Alışveriş Merkezi’ninaçılması sonrasında halkımızı yanlış ve maksadını aşan ifadelerle yanıltmaya çalışanlara karşı Başkan Özmeral, “Vanalar kesilince sermaye, dedikodu ve yalana kaldı. Doğru yolu bırakıp sermayesi dedikodu ve yalan olanları halkımız affetmedi ve yine affetmeyecektir.

Halkımızın gerçekleri öğrendikçe, gördükçe destekleri daha da artıyor ve belediyemiz güçleniyor. Doğru işten ve doğru sözden korkmayalım. Dedikodularla, yalanlarla bir yere varılamaz. basından gelen talebi ve halkımızdan gelen sese kulak vererek açıklama yapıyoruz. Bizim hak yemeye değil, hak vermeye geldiğimizi herkes bilir. Kargaların bile güldüğü Belediye’ye bir kuruş borç bırakmadım diyenleri de iyi bilir. Belediyemiz kimseye ayrıcalık, imtiyaz hakkı vermez. İşi olan kendisi gelsin, aracı koymasın. Hangi iş olursa olsun, dosyası, evrakları tam olana her kim olursa olsun ruhsat hemen verilir. Dedikodu ve yalanlarla halkımızın kafasını karıştırmayınız. Biz üç beş kişinin menfaatine değil, belediyemizi bir emanet yeri görerek saygıdeğer halkımız için çalışıyoruz. Zaten halkımız destekliyor, belediyemiz de güçleniyor” diyerek konulara açıklık getirdi.

            Başkan Özmeral, yaptığı açıklamada “Kolancılar alışveriş Merkezi’nin şimdiki yeri kendilerine ait olup, Altıncanlar Market, Kolancılar tarafından mahkeme kararı ile tahliye ettirilmiştir. Konunun Eğirdir Belediyesi ile yakından ve uzaktan alakası yoktur. İstasyon Mahallesi cami yakını Altınkum Plajı yanındaki “Altıncan Alışveriş Merkezi” yazılı levhalarla açılış ruhsatı olmadan kısa bir müddet satış yapan yerin asıl Altıncanlar Market ile bir alâkası olmayıp, Altıncanlar Market’in Belediye’den de herhangi bir yerde faaliyet göstermek maksadıyla yakın zamanda açılış ruhsatı için Belediyemize müracaatı olmamıştır. İstasyon Mahallesi’ndeki bu yer, Belediye’nin olup, Özgüneş Elektrik Malzemeleri İnşaat Gıda Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, aylık 420 TL’den kiracısıdır. Özgüneş Elektrik Malzemeleri İnşaat Gıda Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi adına Belediye’ye müracaatta bulunan Abdullah Dürüs, iş yeri açmak için lüzumlu olan belgelerini tamamlamadığından ruhsat verilmemiştir. İlgili şirkete ait temsil ve imza yetkisine sahip olduğunu bildiren imza sirkülerini teslim etmemesi ve diğer evraklardan da eksiğinin bulunması, ayrıca haklarındaki şikâyet sebebiyle izinsiz açılan “Altıncan Alışveriş Merkezi” levhalı iş yeri Belediye Encümeni’nin 31.01.2012 tarih ve 13 sayılı kararı ile belli zaman tanıyıp mühürlenerek kapatılmıştır. Hâlâ dosyadaki eksik evraklar Belediyemize teslim edilmemiştir. Abdullah Dürüs’ün şirket adına Belediye’ye müracaatta bulunması üzerine ilgili şirket için Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın 30.01.2012 tarh ve 449 sayılı yazısına göre şirketi temsile yetkili olmadığını belirten yazı Belediye’ye ulaşmıştır” dedi.

            Başkan Özmeral, “Bizim hiç kimseye karşı hissi davranmaya hakkımız yoktur. Görüşü ne olursa olsun hizmette herkese aynı mesafedeyiz. Kimsenin de; Belediye kim oluyor, biz Belediye’yi takmayız gibi davranışlarını asla müsaade etmeyiz. Belediye’nin kapısı herkese açıktır. Herkse yardımcı olmak için varız. Bizim kumaşımız bellidir, ölçülerimiz bellidir. Bize bir adım gelene biz ona on adım gideriz. Herkes siyasetini doğru yapmalıdır. Sapla samanı karıştırmayalım. Keskin sirke küpüne zarar verir” diyerek sözlerini tamamladı.