Bir süredir devam Saadet Partisi, Demokrat Parti, Türkiye Partisi ve Büyük Birlik Partisi arasında ittifak görüşmeleri "çatı" konusunda kilitlenince, DP yeni formül arayışına girdi.

12 Haziran’da yapılacak genel seçim öncesi ittifak arayışları devam ediyor. DP, SP, BBP ve TP ittifakında çatının oluşumunda anlaşmaya varılmamasından sonra DP ve MHP şimdi ittifak konusunu görüşüyor.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın ve yönetim kurulu üyeleri dün DP İl Başkanı Hüseyin Dede’yi makamında ziyaret etti. İki il başkanı da bu ittifaka kesin gözüyle bakıyor.

Demokrat Parti binasında Başkan Hüseyin Dede’yi ziyaret eden MHP İl Başkanı İsa

Yalçın, ittifak konusunda görüştüler.

YİNE ISPARTA ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Isparta’da 4 partinin ittifakı ile ilgili ilk olarak Demokrat Parti, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi ve Türkiye Partisi İl Başkanları bir araya gelerek genel merkezlerine çağrıda bulunmuşlardı.

Bu seferde Demokrat Parti Genel Başkanı N. Kemal Zeybek, ittifak için MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli ile görüşmesinde sonra Isparta’da da hareketlilik başladı.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın dün saat: 16:00’da Demokrat Parti İl Başkanı Hüseyin Dede’yi ziyarette bulundu. İki partinin il başkanı birleşmeye sıcak bakıyor. Bu ziyarette bunun göstergesi olarak açıklandı.