SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, üniversite yerleşkesi içerisinde yapılacak olan Mükemmeliyet Merkezi için yer tespitini DPT yaptığını belirterek; “Merkezin yolun kenarında olması istendi. Bizde orayı belirledik. Hayır deyip 16 milyon TL’lik yatırımı mı kaçırsaydık?” dedi. 
 
Söz konusu merkezle ilgili olarak ortaya atılan spekülasyonların yüzeysel ve samimiyetten uzak olduğunu ifade eden Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, konu ile ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada; “Bu Merkezin yapımı konusu bugün gündeme gelmiş veya bugün projelendirilmiş bir olay değil. Bu Merkezin yapılacağı daha 2,5 yıl öncesinden belli olan bir durum. 
 
Aslında bu Mükemmeliyet Merkezinin Isparta’ya yapılması ve Isparta’ya kazandırılması büyük bir şanstır. Bu proje 16 milyon TL’lik bir yatırım projesidir. Burası tamamlanında başta Isparta, Antalya ve Burdur illeri olmak üzere bölgenin teknoloji vadisi olacaktır. Durum böyle iken, yok şöyle yapıyorlar, yok böyle yapıyorlar, şuraya zarar veriyorlar, buraya zarar veriyorlar diye küçük işlerle uğraşmak yanlıştır. 
 
Bu merkezin projesi Devlet Planlama Teşkilatınca onaylanıp ödeneği çıktıktan sonra bu teşkilattan geldiler. Üniversitemiz yerleşkesinde incelemelerde bulundular ve söz konusu merkezin yolun kenarında görünür bir yerde olması gerektiğini belirttiler. Bizde, üniversite yerleşkesinde yaptığımız araştırma neticesinde DPT’nin istediği kriterlere uygun olması için merkezin yapılacağı alanı tespit ettik. 
 
Yok, ağaçlar katledildi, yok yeşile ve doğaya zarar veriliyor gibi söylemler bu merkez için yanlıştır. Kaldı ki, ağaçlara zarar verildiği de yok. Bizde ağaçları, yeşili seviyoruz. Atalarımızın yaş kesen baş keser sözüne katılıyoruz. Biz bu konuda Orman Bölge Müdürlüğüne konuyu ilettik. Kendileri oradaki ağaçların büyük makinelerle başka yerlere nakledilebileceğini ve bunu yapmamız halinde durumun uygun olduğunu belirttiler. Bizde, bunun üzerine merkezin yapılacağı yerdeki çam ağaçlarını makinelerle başka yerlere naklederek dikip sorunu çözmüş olacağız. 
 
Bizde bu konuda hiçbir fidan veya ağacın yerinden sökülmesini istemeyiz. Ama, bu konuda üniversitemiz için koruma ve kollama dengesini iyi ölçmek durumundayız. Biz, hangisi daha elzem ise onu yapıyoruz. 
 
Merkezin yapılacağı yerdeki ağaçları makinelerle kaldırıp başka yerlere dikmek gibi bir çözüm var iken, biz yeşile zarar veriyoruz diye bu projeyi yapmayacağız deyip 16 milyon TL’lik bir yatırımın kaçmasına göz yumamayız. Bu merkez yapılacak” dedi.