Türkiye'de konut fiyatları her geçen gün değerine değer katıyor. Özellikle Merkez Bankası'nın son faiz indirimi sonrası hareketlenen kur ile kamu bankalarınının konut kredisindeki faiz indiriminin konut satışlarını hareketlendireceğine dair haberler sonrası, Isparta Dr. Emlak İşletmecisi Recep Güleş önemli açıklamalarda bulundu.

Güleş, bu dönemde yatırım amaçlı konut alanların pişman olmayacağını belirtti. Ev fiyatlarının yaklaşık yüzde 50 üzerinde artacağını vurgulayan Güleş'ın, ifadeleri şu şekilde;

"KONUT FİYATLARI ŞU AN ARTMIŞ DURUMDA"

"Konut fiyatları şu an yüzde 35 artmış durumda ama maliyetler yüzde 100 artmış durumda. Herkes bunu teyit edebilir. Demir fiyatlarının değişimini internete yazarak öğrenebilirsiniz. Bakın geçtiğimiz ay 7 bin 300 lira olan bir şey bugün 8 bin 300 lira değerinde. 2 ay önce 6 bin 700 lira olan bir şey bugün 8 bin 300 lira. Yani inanılmaz bir maliyet artışı söz konusu.

Isparta'da bugün (29 Mart 2024) vefat edenler Isparta'da bugün (29 Mart 2024) vefat edenler

"YÜZDE 50 ÜZERİ ARTIŞ SÖZ KONUSU"

Önümüzde yüzde 50-60-65'lik maliyetin yansıması gereken bir rakam söz konusu. Tabii bu 1 ayda 2 ayda yansıyacak bir rakam değil. Bundan sonra konut almadığınız her ay yüzde 5 daha pahalıya alacaksınız.

Son 3 aydır aylık yüzde 4 oranında konut fiyatları artıyor. Yani konut almak için doğru bir zamandayız. Arz da az. Ben tavsiye ederim, Türkiye'de konut fiyatları dolar bazında da çok düşük."