Fen İşleri Müdürlüğü’nce açılan yollarda DSİ tarafından kanal inşa edilecek. Çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ve MHP İl Başkanı İsa Yalçın, değerlendirmelerde bulundu. 

Kanalın bağlanması için DSİ tarafından kendilerine yer teslimi edilmesinin istendiğini kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “DSİ tarafından istenen yolları halkımızla görüşerek açtık. DSİ’ye yeri teslim ediyoruz” dedi. 

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın yaptığı değerlendirmede şu görüşlerde bulundu: 
“Uzun zamandan bu yana kanalın bağlanması gerekliliği noktasında DSİ bizden yer teslimi isteğinde bulunmuştu. Bu isteği sağlamış durumdayız. Köy halkımızla da tek tek görüşerek, yollarlı açtık. DSİ’de kısa zamanda bu çalışmalarını yapacaktır. Bu noktada ödeneklerinin de ayrıldığı söyleniyordu. Bu imkânı verdik, yeri kendilerine teslim ediyoruz. Bugün hem belediye hem de DSİ ekiplerince ön ölçüm çalışmaları başladı. Dolayısıyla şehrimizde su baskınları konusunda sık sık belediyemizle ilgili konuşmalar oluyordu. Bu konuyu çözdük, inşallah en kısa zamanda da DSİ’nin ilgili görevini yapacağına inanıyorum. Kısa zaman içerisinde bitmesi gerektiğine bende inanıyorum. Bizler gerekli ilgi ve görevlerimizi bu arazi üzerinde aşağı yukarı 1.5 km’lik bir yolu kendi imkanlarımızla açtık. Bahsettikleri ve gösterilen bu tehlike ile ilgili olarak da en kısa zamanda çalışmalar tamamlanır ve tehlike dedikleri olayda ortadan kalkmış olur” dedi.

Bu konunun Isparta gündemine de zaman zaman geldiğini hatırlatan MHP İl Başkanı İsa Yalçın da, “Uzun zaman bu konu, tartışıldı, konuşuldu. Yapılması gereken önemli bir çalışma vardı burada. Belediye bir takım altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra şimdi koordineli bir şekilde çalışılmaya başlanmış. Burada bir art niyet olduğunu zaman zaman bahseden siyasiler oldu. Bunun böyle olmadığı da şu anda herkes görmektedir. Her şey düşünülerek, belirli altyapıların yapılması gerekiyordu. Bunlar geride kaldı. İnşallah şimdi gerek Isparta Belediyesi gerekse DSİ koordineli bir çalışmayla, birlikte hareket ederek, Ispartalı da bu hizmetine kavuşmuş olacak. Ispartalı hemşehrilerimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.