DSP Genel Başkanı Masum Türker, CHP'yi ''light AKP'' diye nitelendirdi.

Türker, Burdur'un Gölhisar, Çavdır, Tefenni ve Karamanlı ilçelerini ziyaret ettikten sonra geldiği Burdur'da partisinin il başkanlığı önünde halka seslendi.

Türker, Türkiye'nin üniter bir devlet olarak ulusal birliğinin korunması gerektiğini, bu nedenle Türkiye'de özellikle yalnız halka dayanan, kimseye diyet borcu olmayanların parlamentoya gitmesi gerektiğini söyledi.

Bazı kesimlerin, ''AK Parti gitsin'' dediğini anlatan Türker, şöyle konuştu:
''AKP gitsin ama nasıl gidecek? İyi ama o oylar AKP'ye verilmiş. AKP'ye verilen oylar sana niye verilsin? AKP'nin gitmesi için parlamentoya dördüncü bir partinin girmesi gerekiyor. Dördüncü bir parti girdiğinde AKP, kararsız oylardan aldığı 60'a yakın milletvekilinin kaybıyla tek başına iktidar olamaz. İşte biz ona talibiz. 2007 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'ne destek verdik, bir şey olmadı. Şimdi bu dönem Demokratik Sol Parti olarak seçime giriyoruz.''
Türker, şu anda halkın baskı altında olduğunu, herkes korktuğunu, telefonlarının dinlendiğini öne sürdü. Bazı MHP'lilerle ilgili kaset iddialarını da kınadığını belirten Türker, ''Bu konuda da sayın Bahçeli'ye sesleniyorum; arkadaşlarını verme, sahip çık, bu bir oyundur, bu yabancıların oyunudur, Türkiye'yi ele geçirmek isteyenlerin, parçalamak isteyenlerin oyunudur'' dedi.

-ISPARTA PROGRAMI-

Daha sonra Isparta'ya geçen Türker, parti otobüsünde gazetecilere yaptığı açıklamada, DSP'nin bu dönem iddialı olduğunu belirtti.
DSP'nin Bülent Ecevit'ten sonra ilk kez seçime girdiğini kaydeden Türker, partinin 2007 yılında seçime girmediğini ama CHP'ye destek verdiğini hatırlattı.
Bu dönem CHP'den ayrı kulvarlarda olduklarını anlatan Türker, Atatürk milliyetçiliğini ve Cumhuriyet'in temel değerlerini korumak, Türkiye'nin bölünmesini engellemek hedefini benimsediklerini söyledi.
CHP'nin yeni politikalarını tasvip etmediklerini ifade eden Türker, şöyle konuştu:
''Çünkü CHP, 'ABD ile bozulmuş ilişkileri düzelteceğim' diye adeta light AKP olarak neoliberal politikalarını uygulayacağını seçim bildirgesinde belirtmiştir. Şu anda CHP milletvekili adayları Atatürk'ün düşüncesini, devrim yasalarını reddetmektedirler. Ankara adaylarından birisi 'Tekke ve zaviyelerin kaldırılması yanlış oldu' diyerek Anayasa'nın 174'üncü maddesindeki laikliğin korunması ilkesine şart olarak gösterilen devrim yasalarından birisinin yanlış olduğunu söylüyor. Aynı şekilde Bursa milletvekili adayı ve genel başkan yardımcısı da 'Biz Atatürk devrim ve yasalarını korumak zorunda değiliz' diyerek, Türkiye'nin yeni bir siyasal yapıya dönüşebileceği imajını vermektedir.''
CHP'li Atatürkçülere seslenen Türker, oylarını DSP'ye vermelerini istedi.