“DUMANSIZ HAVA SAHASI İFTAR YEMEĞİ” 

Dumansız bir Isparta, Dumansız bir Türkiye ve Dumansız bir Dünya hedeflemiş olan ülkemiz ve ülkemizde yürürlüğe giren tütün ve tütün mamullerinin yasaklanması ile ilgili kanun doğrultusunda, eğitim ve toplumsal duyarlılığı artırma çalışmalarımız devam ediyor.

Eğitim ve denetim yanında sağlıklı bir toplum oluşturmak maksadıyla Dumansız Hava oluşturulması için teşvik programları da devam ediyor. Bunlardan bir tanesi de il tütün kontrol kurulu olarak  hazırlamış olduğu iftar yemeğimizdir.

Bu iftar yemeğine Sayın Valimiz, tüm kurum ve kuruluşlarımızın temsilcileri, Kaymakamlarımız Belediye Başkanlarımız, sivil toplum örgütleri, medya mensupları ve günün asıl anlamlı olmasını sağlayan bu kanun yürürlüğe girmeden öncede kendi işletmelerinde sigara yasağını uygulayan ve bu konuda dumansız bir havada hizmet sunan işletme sahiplerimiz davet edilmiştir.

Bu işletme sahiplerine müteşekkir olmamızın bir ifadesi olarak kendilerine teşekkür belgesi takdim etmeyi uygun gördük.

Bu işletmelerimiz :

Yalvaç Eğirler Köy Muhtarı  Ömer Ali Yılmaz

Şarkikaraağaç Gedikli Köyü Muhtarı Ali Şen Yaman

Köylerinde hizmet sunan işletmelerde Dumansız Hava Sahasına desteklerinden dolayı teşekkür ederim.

Karabiberim Ev Yemekleri sahibi Şule Tok

Yalvaç Eğirler Köy Konağı Kahvesi Ramazan Dağ

Şarkikaraağaç Gedikli Köyü Kahvehanesi Kahveci Recep Yavuz

Atabey İmaj İnternet Cafe sahibi Mustafa Ercihan Arısu

Atabey Kemal Berberi Mustafa Sevinç

Bu değerli çok önemli vazifeyi ifa etmiş olan işletmecilerimizin şu anda da kanun uygulandıktan sonra da büyük katkılarını gördüğümüz diğer işletmecilerimize örnek olması hem de bir teşfik faktörü olması açısında bu teşekkür belgesini onlara vermenin uygun olacağını düşündük. İnanıyoruz ki bu teşekkürü ve takdiri fazlasıyla hak ediyorlar. Dolayısıyla toplum sağlığına bulundukları katkılardan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. 

   Uz. Dr. Süleyman ÖNAL -  Sağlık Müdürü

Dumansız Hava sahası iftar yemeği dün akşam Vali Ali Haydar Öner, Belediye Başkanı Y. Ziya Günaydın ve çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleştirildi.