Merkezi İstanbul'da bulunan ve 1930 yılında kurulan Türk Pediatri Kurumu Derneği'nin düzenleyeceği Türkiye'nin en büyük iki Pediatri Kongresinden biri olan 47. Türk Pediatri Kongresi 10-14 Mayıs 2011 tarihleri arasında Kıbrıs Kaya Artemis Otel'de yapılacak.

     Türk Pediatri Kurumu Derneği Yönetim Kurulu 2011 yılı kongresi organizasyonunda TPK Isparta Şubesinin yer almasına ve Eş Başkanlığına TPK Isparta Şubesi Başkanı ve SDÜ Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Bumin Dündar'ın getirilmesine karar verdi.

     Düzenlenecek Kongre nedeniyle Türk Pediatri kurumu Başkanı Prof. Dr. Fügen Çullu Çokuğraş, Kongre Başkanı Prof. Dr. Haluk Çokuğraş, Kongre Eş Başkanı Doç. Dr. Bumin  Dündar ve KKTC Türk Pediatri Kurumu Başkanı Uzm. Dr. Cemal Mert’ten oluşan heyet KKTC’de birtakım ziyaretlerde bulundu.

     Heyet önce KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından kabul edildi. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu kongrelerini KKTC’de yapacak olmaları nedeniyle Türk Pediatri Kurumu heyetine teşekkür etti ve kongreye katılacağını belirtti.

     Heyet daha sonra KKTC Meclis Başkanı Hasan Bozer tarafından kabul edildi. Kendisi de çocuk doktoru olan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, meslektaşlarını ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti ve bu tür etkinliklerin KKTC’de yapılmasının bilimsel ve ekonomik faydaları yanında insanları kaynaştırması nedeniyle de önemli olduğunu vurguladı.

     KKTC Cumhuriyet Meclisinde beraber yenen yemekten sonra heyet Gazimagusa Belediye Başkanı Oktay Kayaalp’i makamlarında ziyaret ederek kongreye davet etti ve desteklerini istedi.

     Türk Pediatri Kongresi’ne bini aşkın pediatri uzmanının katılımı bekleniyor. 4 gün sürecek bilimsel etkinliklerin yanı sıra, sosyal programlar da düzenlenecek. Kongre Eş Başkanı ve TPK Isparta Şubesi Başkanı Doç. Dr. Bumin Dündar kongrede Isparta ve SDÜ’nün tanıtımının yapılmasını da planladıklarını söyledi. Dündar ayrıca kongre organizasyonunda TPK Isparta Şubesi olarak yer almalarının, şubelerini maddi ve manevi anlamda çok güçlendireceğini, elde edilecek gelirle de Isparta ve çevresinde çok önemli bilimsel aktivitelere imza atılacağını söyledi.