Yunanistan, Türkiye ve Dubai'de kiraladığı 600 daire ile müşterilerine özel konaklama imkanı sunan Blueground, mobilya ve aksesuarları Türkiye'den temin ediyor.

 Kiralanabilir 600 dairesi bulunan Blueground, halıyı Isparta'dan temin ediyor

Türkiye ve Dubai'den sonra ABD pazarına da giren firma, dünya genelinde kiraladığı tüm evleri Türk üreticilerden temin ettiği mobilya ve aksesuarlarla dekore etme kararı aldı. Bu kararla 2018 yılında Türkiye'nin 4 milyon lira olan ihracat hacminin 10 milyon liraya çıkması bekleniyor.
                  Bireysel veya kurumsal şirketlere (yöneticiler, yabancı çalışanlar, misafirler) özel konaklama imkanı sunan blueground, firnması Yunanistan, Dubai ve Türkiye'den sonra ABD pazarına da girme kararı aldı. 
Toplamda kiraladığı ev sayısı 600'ü bulan firma, evlerini Türk üreticilerden temin ettiği mobilya, tekstil ürünleri ve aksesuarlarla dekore ediyor. Kiraladıkları evleri bünyelerindeki iç mimarlar tarafından dekore eden firma, ahşap mobilyaları İnegöl’den, halıları Isparta’daki üreticilerinden alıyor. Toplamda 250’ye yakın ürün çeşidi için 35’den fazla tedarikçiyle her ay 3 ülkeye mobilya ihracatı gerçekleştiriyor. Son olarak Amerika pazarına da giriş yapan blueground’un hedefi 2018 yılında mobilya ihracat hacmini 10 milyon TL’ye çıkarmak.
Aldığı yatırımlar ve yakaladığı büyüme hızıyla firma, yeni gireceği pazarlarda da evlerini Türkiye’den ihraç ettiği mobilyalarla dekore ederek kısa zamanda tüm dünyaya Türk mobilyasını tanıtmayı planlıyor.